Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-08-31 av Ludvig Einarsson

Informationsmöte om Europeisk Volontärstjänst (EVS) den 10 november

I år fyller Europeisk volontärtjänst (EVS) 20 år. MUCF firar detta genom en satsning på strategiskt stöd till landets kommuner och organisationer som vill utveckla ett integrationsrelaterat EVS-projekt. På det här informationsmötet kan ni få reda på hur Europeisk volontärstjänst (EVS) fungerar.   

Det här informationsmötet riktar sig till organisationer, sociala företag eller kommuner som är intresserade av att ta emot, sända eller samordna volontärer inom Europeisk volontärtjänst (EVS). Vi går igenom vad som krävs för att arbeta med EVS och tittar på möjligheterna att använda det som ett verktyg för integrations- och inkluderingsfrämjande arbete. Det är även möjligt att delta enbart på den ena kursdelen; informationsdelen eller skrivarstugan.


När ni anmäler er till seminariet har ni även möjlighet att anmäla er till en enskild konsultation för att utveckla ett integrationsrelaterat EVS-projekt. Det inkluderar organisationsanalys, projektutveckling, målgruppsanalys, analys av volontärs arbetsuppgifter och profil samt strategisk planering kring det praktiska. Ange om ni har intresse av detta i anmälan, platserna är begränsade.


Kursinformation

Datum/tid: 10 november 2016, kl 13.00

Plats: Norra station i Hässleholm. Kaffe och macka serveras i pausen.

Sista anmälningsdag: 1 november 2016

Frågor: Åsa Gunvén, MUCF, evs20@mucf.se

eller Ludvig Einarsson, Europa Direkt, ludvig.einarsson@hassleholm.se