Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-08-31 av Ludvig Einarsson

EU-utbildning för verksamma inom utbildningsområdet den 25 oktober

EU-kommissionens representation i Sverige och Europaparlamentets informationskontor i Sverige besöker Skåne för att genomföra en informationsinsats om EU-utbildning vilket är en unik möjlighet för fortbildning.

Under tisdagen den 25 oktober får vi besök av representanter från EU-kommissionen, Europaparlamentet, Universitets- och högskolerådet (UHR) samt DN-journalisterna Rolf Gustavsson och Annika Ström-Melin (tbc). Detta för att uppmärksamma hur vi kan arbeta med EU-undervisning inom skolans alla nivåer samt arbeta med att sprida kunskap om EU och integrera EU inom utbildningsområdet.


EU-utbildningen som genomförs i Hässleholm erbjuder en unik och kostnadsfri möjlighet till fortbildning. EU genomgår för närvarande de tuffaste åren på länge med ekonomikris, migrationskris, växande nationalism och splittrande krafter som skakar om det Europeiska samarbetet i grunden. I dagsläget präglas det politiska klimatet även av de avgörande valen i Frankrike och Tyskland samt resultat av folkomröstningen i Storbritannien. Allt som allt ställer detta nya krav på framtidens medborgare, politiska ledare och företagare. Att genomgå fortbildningen är inte enbart ett sätt att förbättra sin kunskaper utan öppnar även vägen för framtida möjligheter till fortsatt EU-relaterat arbete och Brysselbesök.


Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch och fika under dagen. Ett detaljerat program för dagen publiceras inom kort.

Kursinformation

Datum/tid: 25 oktober 2016, kl. 10:00

Plats: Norra Station i Hässleholm. Lunch och fika under dagen ingår i anmälan.

Sista anmälningsdag: 11 oktober 2016 till europadirekt@hassleholm.se