Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-06-22 av Ludvig Einarsson

Informationsmöte Europeisk Volontärstjänst, EVS, i Hässleholm

2016 fyller Europeisk volontärtjänst (EVS) 20 år. MUCF firar genom en satsning på strategiskt stöd till landets kommuner och organisationer som vill utveckla ett integrationsrelaterat EVS-projekt. På det här informationsmötet kan ni få reda på hur!

Det här informationsmötet riktar sig till organisationer, sociala företag eller kommuner som är intresserade av att ta emot, sända eller samordna volontärer inom Europeisk volontärtjänst (EVS). Vi går igenom vad som krävs för att arbeta med EVS och tittar på möjligheterna att använda det som ett verktyg för integrations- och inkluderingsfrämjande arbete. Det är även möjligt att delta enbart på den ena kursdelen; informationsdelen eller skrivarstugan.


Kursinnehåll

13.00 - 14.30 Information om hur EVS programmet fungerar, hur man ansöker och tips på hur ett EVS projekt utformas och genomförs.

15.00 – 17.00 Skrivarstuga med möjlighet att titta på hur ansökningarna ser ut, hur de fylls i och vad uttagningskriterierna är.


Konsultation från MUCF

När ni anmäler er till seminariet har ni även möjlighet att anmäla er till en enskild konsultation för att utveckla ett integrationsrelaterat EVS-projekt. Det inkluderar organisationsanalys, projektutveckling, målgruppsanalys, analys av volontärs arbetsuppgifter och profil samt strategisk planering kring det praktiska. Ange om ni har intresse av detta i anmälan, platserna är begränsade.


Kursinformation

Tid:           10 november 2016, kl 13.00

Plats:        Norra station i Hässleholm. Kaffe och macka serveras i pausen.

Sista ansökningsdag: 26 oktober 2016     

Frågor: Åsa Gunvén, MUCF, evs20@mucf.se eller Ludvig Einarsson, Europa Direkt, ludvig.einarsson@hassleholm.se


Läs mer i inbjudan som ni finner här.PDF (pdf, 267.3 kB)