Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-06-09 av Ludvig Einarsson

Dags för andra konferensen i EU-projektet ELAINE

EU-projektet ELAINE, European Local Authorities Integration Network, syftar till att föra samman fem lokala och regionala Europeiska organisationer på temat integration av asylsökande och flyktingar. Projektet består av fem separata möten på temat integration i fem olika deltagande länder. Varje möte kommer att behandla ett eget fokus eller ämne inom området integration.

Det är nästa vecka dags för andra konferensen i projektet som äger rum i England och kommer att kretsa kring Integration genom partnerskap frivilliga och den offentliga sektorn. Mötet kommer att bestå av presentationer kring god praxis följt av workshops med deltagare från Sverige, Nederländerna, Storbritannien, Spanien och Danmark. 


Var och när

Dag 1) Ipswich Town Hall, 13 juni 13: 00-17: 00.

Dag 2) Ipswich Town Football Club, 14 juni, 09: 00-17: 00.

Dag 3) Olika platser runt om i Ipswich, 15 juni, 09: 00-12:00.


Konferensen är till för de som arbetar med, eller har ett intresse av integration av asylsökande, flyktingar, ensamkommande barn och andra invandrargrupper på lokal nivå i östra England. Exempel på möjliga deltagare är tjänstemän och förtroendevalda i kommuner, icke-statliga organisationer och den privata sektorn. Brittiska nationellt baserade politiker och tjänstemän kan också delta på grund av sitt intresse för ämnet.


Läs mer i inbjudan till konferensen här.PDF (pdf, 263 kB)