Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-06-03 av Ludvig Einarsson

Save the date: Inbjudan till EU-utbildning i oktober

EU-kommissionens representation i Sverige och Europaparlamentets informationskontor i Stockholm besöker Skåne för att genomföra en informationsinsats om EU-utbildning vilket är en unik möjlighet för fortbildning.

Under en temadag mot slutet av oktober 2016 får vi besök av representanter från EU-kommissionen, Europaparlamentet, Universitets- och högskolerådet (UHR) samt DN-journalisterna Rolf Gustavsson och Annika Ström-Melin (tbc) för att uppmärksamma hur vi kan arbeta med att sprida kunskap om EU och integrera EU inom utbildningsområdet. Bakgrund för satsningen är betänkandet ”EU på hemmaplan” av utredningen om Delaktighet i EU som belyser brister i kunskapsläget om EU.


Dagen kommer dels bestå av presentationer från EU-kommissionen och Europaparlamentet om aktuella frågor som är på gång inom EU. Vi får sedan ta lyssna till ett samtal mellan Rolf Gustavsson och Annika Ström-Melin (tbc) om EU ur ett historiskt perspektiv och vilka som är samarbetets främsta utmaningar. Under eftermiddagen ges möjlighet till deltagande i tematiska seminarier.


Utbildningen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch och fika under dagen.


Detaljerat program för EU-utbildningen kommer att publiceras inom kort. EU-utbildningen kommer att äga rum i slutet av oktober, något av datum 24-26 oktober. Ytterligare information om tid och plats kommer även det inom kort.


Kontakta oss gärna vid intresseanmälningar eller frågor.