Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-05-27 av Ludvig Einarsson

Europa Direkt nybliven medlem och kontaktpunkt för Eurodesk-nätverket

Europa Direkt-kontoret i Hässleholm, del av kommunens tillväxtavdelning, förstärker sin profil och vidgar sitt uppdrag som nybliven medlem och kontaktpunkt för Eurodesk-nätverket.

Eurodesk är en organisation som bildades 1990 och fungerar som ett nätverk som stödjer Erasmus+, EU:s program inom utbildning, ungdom och sport, under perioden 2014-2020. Med över 1200 medlemmar i 34 olika länder görs information om ungdomars aktiviteter och mobiliteter mer tillgänglig. 


– Att vi nu blir kontaktpunkt och formell medlem i Eurodesk-nätverket är väl i linje med kontorets profilering på kunskap, utbildning och demokrati. Det förbättrar möjligheterna för unga i nordöstra Skåne att utnyttja EU:s stöd inom områden som studier, arbete och volontärtjänst, säger Ludvig Einarsson verksamhetsansvarig för Europa Direkt Hässleholm med ansvar för arbetet med Eurodesk. 


Regeringen har utsett Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som nationell partner för Eurodesk, men i Sverige finns flera lokala kontaktpunkter för Eurodesk. De lokala kontaktpunkterna är aktörer, såsom kommuner och organisationer, som finns lokalt och som har kunskap om hur det ser ut för ungdomar i EU.


– Eurodesknätverket handlar om att ge unga tillgång till Europas möjligheter och om att öka ungas engagemang i internationella frågor. Det finns över 1500 lokala Eurodeskkontor i Europa och vi är väldigt glada att Europa Direkt Hässleholm kan bli en av Sveriges kontaktpunkter, säger Vendela Engblom informatör hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).


Via en lokal kontaktpunkt för Eurodesk kan unga få hjälp med att ta reda på vilka möjligheter och stödformer det finns som ung i Europa med fokus på studier, arbete och volontärtjänst. Exempelvis är det möjligt att bege sig utomlands som volontär, samarbeta med andra ungdomar i Europa kring gemensamma frågor eller skapa egna och lokala initiativ med fokus på EU:s framtidsfrågor.


Läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster