Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-04-18 av Chatarina Wilgotsson

Musica Vitae & Øysten Baadsvik - inledning av Camilla Lundberg

För tio år sedan lanserade Øysten Baadsvik sin första CD med Musica Vitae och det blev starten på en strålande karriär. Idag är han en av världens främste tubaister.

Torsdag 21 april är sista konserten denna säsong i kammarmusikserien Quattro. Det är ingen mindre än stråkorkestern Musica Vitae och en av världens främste tubaister Øysten Baadsvik som står på scenen. Tillsammans presenterar man en jazzinspirerad svit ur Ferry Tales komponerad av Erland Skonsvoll och Øystein Baadsvik själv. Detta tillsammans med flera klassisk verk för tuba.

 

Øystein Baadsvik är en av Norges mest aktiva solister internationellt. Han började spela tuba i Spongdalskolans musikkår vid 15 års ålder och utbildade sig sedan vidare på Musikhögskolan i Stockholm.

 

Baadsvik turnerar världen runt och har framträtt med framstående orkestrar såsom Warszawa Philharmonien, Singapore Symphony och Melbourne Symphony Orchestra. Han har spelat med alla de stora norska orkestrarna och har ofta samarbetat med både Trondheim Solisterna och Trondheim symfoniorkester både på konserter och inspelningar. Baadsvik har gjort mycket för att utveckla tuban som soloinstrument och har bland annat utvecklat nya tekniker för instrumentet. Hittills har han publicerat tio soloalbum som alla har fått stor internationell uppmärksamhet.

 

Konserten kommer inledas av Camilla Lundberg, känd från TV, nu senast med Camillas klassiska. Hon kommer att berätta om kvällens musik och tonsättare.

 

Det blir musik av Erland Skonsvoll, Øystein Baadsvik, Arild Plau, Andrea Tarrodi och Edvard Grieg.

 

Medverkar gör Musica Vitae, Øystein Baadsvik – tuba och Dorota Siuda - konsertmästare

 

Hässleholm Kulturhus, Röda salongen

Torsdag 21 april kl. 19

Biljetterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster