Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2016-03-14 av Lina Holmberg

Hässleholms kommun satsar på Torsjö Live

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade under onsdagen att ingå ett samarbetsavtal med musikfestivalen Torsjö Live 2016 och bidra med 175 000 kr i sponsor- och marknadsföringsbidrag. Arrangemanget förväntas höja attraktionskraften för Hässleholms kommun och möjliggöra ökade intäkter genom övernattning och dagsbesök från de 7000 besökare som väntas till festivalen.

Musikfestivalen Torsjö Live är redan i dag en av Sveriges bäst arrangerade festivaler. Vår satsning på Torsjö Live kan göra Hässleholm till en ännu bättre kommun vad gäller upplevelser. Festivalbesökarna ska känna sig hjärtligt välkomna till Hässleholm!, säger kommunalråd Lena Wallentheim (S).

Kvalitet i vacker miljö

Torsjö Live är en växande musikfestival i Hässleholms kommun. Festivalen genomförs i år 1-2 juli. Den startade 2014 och har genomförts två gånger. Under föregående år lockade festivalen cirka 5000 personer under två dagar med både nationella och internationella artister. Festivalen ska växa ytterligare under 2016. Arrangemanget genomförs i en vacker miljö, med kocklagad mat, olika kringarrangemang, barnaktiviteter och stort fokus på kvalitet.

Vi på Torsjö Live är oerhört glada att Hässleholms kommun går in på detta synliga sätt ekonomiskt. Det visar att kommunen tror på vår vision. Vi kommer på sikt att bli viktiga för kommunens utveckling av sitt varumärke och locka publik från Sverige, Danmark och norra Tyskland, säger festivalgeneral Mats Gunnarsson. 

Fler scener

Under 2016 bokas internationella artister och svensk musikelit. Nytt för i år är att det blir flera scener. Redan nu är bland andra Carola, Titiyo, Dirty Loops samt Plura, Wiehe och Forsberg bokade. Torsjö Live riktar sig i första hand till en medelålders publik och barnfamiljer.

Mer information

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun