Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-03-09 av Lina Holmberg

Hässleholms kommun och Vittsjö GIK stärker sin elitsatsning på fotboll

Måljubel för Vittsjö GIK

Kommunstyrelsen i Hässleholms kommun beslutade under onsdagen att skriva ett samarbetsavtal med Vittsjö GIK för att möjliggöra en stärkt elitsatsning. Avtalet är treårigt, omfattar 750 000 kr årligen och ska stärka Vittsjös möjligheter att etablera sig högre upp i Damallsvenskan.

Vittsjö GIK är ett av Hässleholms kommuns starkaste varumärken. På det här sättet knyter vi kommunen närmare detta, säger kommunalråd Lena Wallentheim (S).

 

Vittsjö GIK är en välskött förening med stort lokalt engagemang. De har en fantastisk arena som de själva har byggt, och genom det här bidraget kan vi hjälpa till att stärka deras förutsättningar, säger kommunalråd Mats Sturesson (C).

Tydligare profilering

Hässleholms kommun ska ingå ett treårigt samarbetsavtal med Vittsjö GIK som innebär att föreningen höjer sin ambition att etablera sig högre upp i Damallsvenskan. Vittsjö GIK kommer under 2016 att utveckla och förstärka sin organisation, bygga ett starkt varumärke för Vittsjö GIK och Hässleholms kommun, göra bra idrottsliga arrangemang, verka för att vara goda förebilder och försöka nå ett högt medialt intresse. Genom det nya samarbetsavtalet får Hässleholms kommun en tydligare profilering i Vittsjö GIK genom särskilda satsningar på att knyta fotbollen till varumärket Hässleholms kommun och i ett uppdaterat klubbmärke där ”Hässleholm” ingår.

 

Vi är oerhört tacksamma för det här avtalet med Hässleholms kommun. Det gör att vi kan fortsätta vår långsiktiga satsning, att etablera oss på övre halvan av Damallsvenskan och att marknadsföra Hässleholm ännu mer i Sverige, säger Erika Nilsson, ordförande Vittsjö GIK Damsektion.

Det är stort intresse för Damallsvenskan. Den placerar sig på fjärde plats när man jämför olika svenska ligor (källa SN 2013). Ett samarbetsavtal med Vittsjö GIK skapar en positiv image för Hässleholms kommun, genererar ekonomiska mervärden i kommunen och skapar en stor massmedial uppmärksamhet och synlighet i både regional och nationell press.