Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2016-03-07 av Caroline Nilsson

Hässleholm är en av tio skånska kommuner som blir fossilfria i nytt projekt!

Logga till Klimatsamverkan Skånes upprop om fossilbränslefritt Skåne 2020

Under tre år framöver pågår ett projekt där tio skånska kommuner ska minska sin användning av fossil energi till ett minimum. En av dessa kommuner är Hässleholm. Det första mötet i projektet var i fredags, den 4 mars, och nu drar arbetet igång med att bland annat minska mängden fossil energi som används för resor och transporter inom kommunorganisationen.

Projektet fossilbränslefria kommuner leds av Klimatsamverkan Skåne (där Länsstyrelsen Skåne, Kommunförbundet Skåne och Region Skåne ingår) och stöds av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Övriga deltagande kommuner är Båstad, Helsingborg, Höör, Kristianstad, Eslöv, Lund, Malmö, Tomelilla och Helsingborg. Du kan läsa mer om projektet på Klimatsamverkan Skånes webbsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vi på miljökontoret, som är projektledare för arbetet här i Hässleholm, kommer att berätta mer under arbetets gång för den som är nyfiken på hur det går, så håll utkik efter det här på kommunens webbsida.

 

Att delta i projektet kommer hjälpa oss att uppnå målet om ett 100 % fossilbränslefritt Skåne 2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ett upprop som vi i Hässleholms kommun har anslutit oss till sedan tidigare. Alla som vill kan ansluta sig: företag och organisationer men även privatpersoner. Varför inte ansluta dig och din familj?