Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2016-02-04 av Gunvor Borre

Malmö FF startar fotbollsakademi på Västerskolan

Från höstterminen 2016 kan Hässleholms kommun, genom ett samarbete med Malmö FF, erbjuda en fotbollsakademi för grundskoleelever. Fotbollsakademin är öppen för flickor och pojkar som är intresserade av att kombinera studier med fotbollsträning.

MFF:s Fotbollsakademi

Till terminsstarten 2016 finns det möjlighet för 26 elever att bli antagna till årskurs 7. Därefter startar en ny fotbollsklass varje år. Hösten 2018 är fotbollsakademin fullt utbyggd med fotbollsklasser i årskurs 7, 8 och 9.

- Det här är ett spännande och positivt samarbete för Hässleholm. Med Malmö FF:s fotbollsakademi i ryggen blir den redan framgångsrika organisationen på Västerskolan ännu vassare, säger kommunalråd Lena Wallentheim (S).

 

Malmö FF har lång erfarenhet av att bedriva fotbollsakademier i samarbete med skolor i Skåne. Grundidén är att ungdomar ska ges goda möjligheter att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan. På Västerskolan ställer Malmö FF upp med kvalificerade fotbollstränare som tillsammans med fotbollsinstruktörer från Västerskolan leder träningarna.

 

- Det finns ett stort engagemang från rektorn och de idrottslärare som finns på skolan. Vi har också känt oss välkomna av kommunen, vilket gör att det känns helt rätt. Det är en intressant kommun i en del av Skåne som vi vill vara en del av, säger Per Ågren, Malmö FF, som arbetar med klubbens samhällsengagemang.

 

Fotbollsakademins främsta mål är att alla elever ska bli godkända i samtliga ämnen och därmed få behörighet till alla nationella gymnasieprogram. Och att fotbollen kan vara ett medel för att motivera ungdomar till att lyckas med sina studier märks i bland annat Malmö Stad. Där har elever som har gått ut årskurs 9 i Malmö FF:s fotbollsakademier i betydligt högre utsträckning blivit behöriga för gymnasiestudier än genomsnittet i kommunen.

- En fotbollsakademi ger unga tjejer och killar en möjlighet att satsa på studierna samtidigt som de får utvecklas som fotbollsspelare. Samarbetet med MFF ger Västerskolan en kvalitetssäkring inför framtiden, säger Västerskolans rektor Kristina Liljerup.

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun