Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2016-01-27 av Ludvig Einarsson

Resestipendium till press- och journalistseminarium i Bryssel

Är du journalist och vill lära dig mer om kvinnliga flyktingar och asylsökare? Ta chansen och sök ett resestipendium och besök detta presseminarium i Bryssel den 2 mars.

En tredjedel av världens flyktingar är kvinnor – en grupp som enligt UNHCR är särskilt utsatta för både våld och missbruk under flykten. Detta ställer i sin tur krav på EU:s medlemsländer i både hanteringen av de som anländer, men även att se till att familjer på flykt in splittras. Vilken ställning har då de kvinnliga flyktingarna, och hur säkerställer man en bra miljö för kvinnor och flickor i Europa? Denna bland andra frågor kommer att behandlas under seminariet den 2 mars.

Europaparlamentet har efterfrågat fler åtgärder på området jämställdhet, och just nu arbetas det fram en handlingsplan för 2015-2016 som adresserar områden så som våld, beslutsfattande, affärer, utbildning, kriser, hälsa och utveckling.


Stipendiet:

Omfattar tur och retur-resa från närmsta flygplats i Sverige till Bryssel med biljett i ekonomiklass. Utöver detta så omfattar stipendiet även ersättning om max 180 euro för en natt och övriga kostnader i anslutning till resan, så som mat och lokala transporter i Bryssel.

Läs mer om schema för dagen och ansök senast den 7:e februari via denna länk.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun