Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2016-01-22 av Ludvig Einarsson

Greater Copenhagen & Skåne Committee är nu bildat

Det råder idag en hård konkurrens mellan de Europeiska städerna och storstadsområdena. Genom hopslagningen av Greater Copenhagen och Öresundskomiteen så fördjupas nu samarbetet ytterligare i Öresundsregionen. 

När nu totalt 79 kommuner och tre regioner i både Sverige och Danmark väljer att samarbeta inom en gemensam politisk plattform så understryker man målet med att göra regionen mer konkurrenskraftig, med fokus på hållbar tillväxt och skapandet av nya arbetstillfällen. Det är främst områden så som gröna innovationer, medicinteknisk industri, hälso-och välfärdsteknologi och andra kreativa industrier som utgör det nybildade samarbetets styrkor i ett konkurrenshänseende. Nu trappas kampen upp mot områden som Stockholm, Amsterdam och Hamburg om framförallt investeringar, kompetens och sysselsättning. I det nya Greater Copenhagen bor det drygt 3.9 miljoner människor, varav 189 000 är studenter som studerar vid de 17 olika universitet som finns i regionen. 26 % av Danmarks och Sveriges totala BNP genereras i Greater Copenhagen. Detta ger bra förutsättningar för att skapa en ny, högutbildad tillväxtmotor för länderna som nu knyts närmare med gemensamma mål.

 Organisatoriskt så består Greater Copenhagens styrelse av 18 politiska representanter, varav två återfinns i Hässleholm och Kristianstad.

Följ utvecklingen här:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun