Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2016-01-08 av Ludvig Einarsson

Europaparlamentets arbete 2015 – en återblick

Året som passerat har präglats av stora samhällsutmaningar för medlemsländerna inom EU. Detta har även inneburit stora utmaningar för Europaparlamentets arbete. Vi vill därför tipsa om en tillbakablick på årets mest uppmärksammade händelser i Europaparlamentet.

År 2015 kommer för många förbli ett dystert minne. Året inleddes samt avrundades med terrorattentaten i Frankrike där flera människor miste livet. Media har dominerats av konflikterna i Syrien och den urartade flyktingskatastrof som följt. I november 2014 gick startskottet för LuxLeaks-skandalen, där avslöjandet om hemliga avtal om skatteförmåner för multinationella företag medförde heta debatter under hela 2015. År 2014 dömdes den saudiarabiska bloggaren Raif Badawi till 10 års fängelse för att ha kritiserat upprätthållandet av den religiösa polisstyrkan på sin hemsida. Den 9 januari fick Badawi genomlida sina första 50 piskrapp. 


Ur dessa samhällsutmaningar har dock viktiga och positiva aspekter trätt fram. Europaparlamentet har bland annat förhandlat fram möjliga åtgärder för gemensam terrorbekämpning och för att klara av den omfattande flyktingkrisen, uppmärksammat yttrandefriheten genom tillkännagivandet av Raif Badawi som årets Sacharovpristagare samt arbetat fram rekommendationer för ökad insyn avseende bolagsskatter.


Se klippet om Europaparlamentets arbete här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

© Europaparlamentet

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun