Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2015-11-11 av Marie Alverslid

Första hushållen uppkopplade

Bara två månader efter att det första spadtaget togs för Hässleholms nya fiberprojekt får de första kommuninvånarna bredband. Onsdagen den 11 november kopplas de första hushållen in.

Det var den 25 maj som kommunfullmäktige gav klartecken till att börja bygga ut bredbandsnätet och skapa en kommunal infrastruktur för fiber. Den 2 september togs det första spadtaget i projektet. Redan två månader senare, onsdagen den 11 november, kopplas de första hushållen in i pilotområdet med start på Viktoriagatan.

 

– Vi är förstås mycket nöjda över att vi har kunnat genomföra
det här på så pass kort tid och har möjlighet att visa att vi håller vad vi lovar. Vi ser nu verkligen fram emot att fortsätta utveckla detta projekt, säger kommunalråd Mats Sturesson (C).

 

Fiberprojektet har utgått från tre viktiga grundkrav: alla
kommunens fastigheter ska erbjudas fiber, nätet ska vara helt öppet för olika operatörer och anslutningsavgiften ska vara likvärdig över hela kommunen. Kommunens utredning kom fram till att enda sättet att uppnå dessa tre mål och
säkerställa att en fiberetablering kom alla medborgare till gagn var att utbyggandet genomfördes i kommunens egen regi och med kommunen som nätägare av det passiva nätet.