Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast publicerad 2015-08-25 av Lina Holmberg

Lärare från Hässleholm nominerade till lärarpriset Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Två av de nominerade är verksamma i Hässleholm, Helen Kullanderoch Sara Bruun.

Användningen av digitala verktyg i Sveriges skolor börjar ta fart. Det märks bland annat på den höga kompetens som årets nominerade till lärarpriset Guldäpplet besitter. I år är det dryga 80 lärare som har nominerats av kollegor och skolledare för sitt inspirerande arbetssätt och förmåga att utveckla undervisningen med stöd av digitala verktyg.

 

– De nominerade till lärarpriset Guldäpplet förmedlar inspiration och personligt engagemang för att lyfta eleverna med genomtänkt pedagogik och digitala verktyg. Med drivande lärare i kollegialt samarbete, både lokalt och via nätet, blir lärplattor, appar och nätresurser nycklar till framtiden, säger Peter Becker, ordförande i Stiftelsen DIU och juryn för lärarpriset Guldäpplet.

 

Två av de nominerade är verksamma i Hässleholm.

  • Helen Kullander, lärare på Furutorpskolan F-6 i Vinslöv, nominerad bland annat för sitt arbete med att genom tekniken skapa ett inkluderande klassrumsklimat, där alla elever får möjlighet att lyckas.
  • Sara Bruun, lärare i språk år 6-9, på Furutorpsskolan. Sara är nominerad bland annat för sitt arbete med att öppna upp sitt klassrum mot världen med stöd av olika digitala verktyg.

 

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg den 24 september. Den slutliga vinnaren presenteras måndagen den 26 oktober på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö.

 

Priset består, förutom av ett stipendium på 25.000 kr, av ett vackert glasäpple med inläggning i äkta guld, blåst av mästarna vid Bergdala Studioglas i Småland.

 

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups Utbildning AB, Netsmart AB, Tieto Education tillsammans med grundarna Föreningen DIU och stiftelsen DIU. I juryn finns företrädare för samtliga partners samt de lärare som vann Guldäpplet 2013 och 2014.

Mer information

Guldäpplets webbplats: www.diu.se/guldapplelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun