Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad 2015-08-06 av Magnus Lindstrand

Europaforum Hässleholm lockar några av Sveriges och Europas mäktigaste

Sveriges miljöelit, Europaparlamentariker, forskare och ministrar: Under Europaforum Hässleholm kan du debattera aktuella frågor med några av Sveriges och Europas mest inflytelserika personer.

Med så gott som alla medverkande klara till årets upplaga av Europaforum Hässleholm står det klart att det är en samling personer med stor makt inom sina områden som kommer till Hässleholm i slutet av augusti.


- Det är trettonde gången vi arrangerar Europaforum Hässleholm och under den här tiden har vi inte bara växt i antal besökare och seminarier, utan vår betydelse och genomslagskraft har också växt väsentligt, konstaterar Lorenz Pucher, ansvarig för Europaforum Hässleholm.


Miljöfrågan kommer att debatteras under seminariet med titeln ”EU, Paris och klimatet… finns det hopp?” Medverkar gör bland andra Pierre Schellekens, EU-kommissionen, och Johan Kuylenstierna, chef för Stockholm Environment Institute.


Många tunga namn kommer också att medverka under Europeiska Kommissionens dag då bland annat konflikten mellan Ryssland och Ukraina kommer att as upp. Medverkande är bland andra Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige, Sven-Olof Petersson, ordförande i SIPRI och Sveriges f.d. ambassadör i Europeiska Unionen, samt Michael Spindelegger, ordförande i the Agency for the Modernisation of Ukraine och f.d. vice statsminister i Österrike.Samarbetet med Sparbanken Skåne fortsätter även i år med European Economic Symposium. I år riktas fokus mot småföretagande och tillväxt i Europa. Medverkande är bland andra professor Leszek Balcerowicz, f.d. finansminister och f.d. riksbankschef i Polen.


Nu är förhoppningen att allmänheten tar tillfället i akt att medverka under dagarna för att ställa sina frågor och delta i debatten kring frågor som i allt större utsträckning påverkar vår vardag.


- Europaforum Hässleholm är en viktig mötesplats där allmänhet, politiker och opinionsbildare på lika villkor kan diskutera frågor kring Europas framtid. Vi ser fram emot att välkomna såväl hässleholmare som besökare till årets Europaforum, säger Lena Wallentheim (S) kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm.