Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

Alla nyheter

 • Viaduktgatan blir uppfräschad

  Viaduktgatan får helt ny asfalt mellan Viaduktrondellen och signalljuset vid Röingegatan eftersom beläggningen är dålig. Vägen är avstängd under tiden – från den 1 juni till den 9 juni. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Kostnadsfri energirådgivning

  Är energiräkningen för hög, är du intresserad av solceller eller vill du installera laddstolpe? Då kan du ringa kommunens energirådgivare för att få råd. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Följ kommunfullmäktige live

  För dig som vill följa kommunfullmäktiges sammanträde den 23 maj klockan 15:30, kan göra det live via webben. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Järnvägsgatan blir ombyggd för dubbeltrafik

  Järnvägsgatan i Hässleholm ska få trafik i båda riktningarna. Under tiden som arbetet pågår är vägen helt avstängd – från den 23 maj till den 31 maj. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Klart med entreprenör för nytt badhus

  Upphandlingen av entreprenör för att bygga det nya badhuset i Hässleholm har gjorts om efter att tidigare upphandling avbröts. Nu står det klart att PEAB Sverige AB får uppdraget på nytt. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Var med och påverka planprogrammet för Garnisonen

  Just nu finns ett förslag på planprogram för Garnisonen. Planprogrammets syfte är att förtydliga kommunens vision kring framtida utveckling av Garnisonen. Visionen är att göra området till en sammanhä... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Flaggar och deltar för allas lika värde

  Hässleholms kommun flaggar med regnbågsflaggan och är med på aktiviteter under Prideveckan för att lyfta alla människors lika värde.
  - Det här är självklart och helt i linje med Hässleholms kommuns vär...
  Läs mer »

  Publicerat den:


 • Följer Livsmedelsverkets riktlinjer för måltider

  Hässleholms kommun följer Livsmedelverkets riktlinjer och kommunens måltidspolicy, tillsammans med kommunfullmäktiges mål om hållbar produktion och konsumtion när det gäller alla måltider som serveras... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Stadsbiblioteket stängt måndag den 16 maj

  Stadsbiblioteket håller idag stängt som kompensation för kulturhusets jubileumshelg. Biblioteksfilialerna har öppet som vanligt.  Läs mer »

  Publicerat den:


 • Biltvätt på gatan förstör vårt vatten

  Vårväder och biltvätt på gatan? Tänk om!Vatten från biltvätt innehåller olja och andra miljögifter. Dagvatten renas inte i reningsverket. Tvättas bilen på gatan följer oljerester och tungmetaller med ... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Nu växlar kommunen upp för klimatet

  Hässleholms kommun inför klimatväxling! Det innebär att tjänsteresor som belastar klimatet får en intern avgift. Pengarna använder kommunen till satsningar på klimatsmart resande. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Nationaldagen firas i Hembygdsparken igen

  Nu är det inte lång tid kvar till årets stora fest i Hembygdsparken. Äntligen kan vi fira på plats igen! Kom och fira Sveriges Nationaldag tillsammans med hela Hässleholm, den 6 juni kl 14:00–16:00. D... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Sommarsimskola i Bjärnum

  Under två och en halv veckor under sommarlovet erbjuds simundervisning i Bjärnums simhall, då Qpoolen i Hässleholm fick stänga sin verksamhet under större delen av sommaren på grund av reparationer. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Anmälan till Fritidscamp är öppen!

  Fritidscamp är tillbaka i sommar igen! Campet är för dig född 2007-2012 och pågår under tre separata veckor under sommarlovet. Var med och delta i roliga aktiviteter kring Björkviken och Hovdala-områd... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Trygghetsvandring T4-området i Hässleholm

  Det lokala Brottsförebyggande rådet (Brå) har beslutat om att genomföra en trygghetsvandring på T4-området i Hässleholm. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Ett gemensamt arbete för att välkomna de som flyr kriget i Ukraina

  Sedan kriget i Ukraina bröt ut i februari har över 34 000 ukrainska medborgare ansökt om skydd i Sverige via Migrationsverket. Cirka 200 av dessa personer har uppgett att de befinner sig i Hässleholms... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Var med och tyck till om kommunens översiktsplan!

  När kommunen växer behövs fler bostäder, arbetsplatser, parker, grönområden och service. Översiktsplanen anger hur den fysiska miljön ska användas, utvecklas och bevaras på lång sikt, fram mot år 2040... Läs mer »

  Publicerat den:


Sidan uppdaterades