Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

Alla nyheter

 • Vädervarning: stormbyar mellan lördag och söndag

  SMHI har gått ut med en vädervarning för blåst med stormbyar mellan lördag och söndag. Varningen gäller Skåne, sydvästra Småland och västkusten där det under natten kan blåsa upp till 30 meter per sek... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Restaurangskolan ändrar sina öppettider för lunch

  Brukar du äta lunch på restaurangskolan? På grund av sjukskrivning behöver de ändra sina öppettider och hålla stängt vissa veckor framöver. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Vi förnyar miljön i kulturhusets entréhall

  Under våren kommer du som besöker kulturhuset mötas av några förändringar i entréhallens miljö. Kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med Tekniska förvaltningen ligger bakom projektet som ska g... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Kommunens konstbank visas i utställningshallen

  Fram till den 12 februari får du som medborgare för första gången möjlighet att ta del av ett urval av kommunens konstbank som för tillfället visas i kulturhusets utställningshall. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Livshaket får kvalitetspriset

  Under 2021 startade hemtjänstgruppen i Hästveda mötesplatsen Livshaket. Initiativet för att minska ensamheten hos äldre prisas med omsorgsnämndens kvalitetspris. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Premiär för digitalt skolval

  Från och med i år ska du som vårdnadshavare och som har barn som börjar i förskoleklass, välja skola via Hässleholms kommuns e-tjänst. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Många nöjda med bygglovshantering

  Cirka 85 procent tyckte att de fick ett bra bemötande och 71 procent ansåg att de fick svar på sina frågor i rimlig tid. Det visar en undersökning bland de medborgare som sökte bygglov i Hässleholms k... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Varma morgonbad på Hässleholmsgården

  Hässleholmsgårdens varmvattenbassäng erbjuder sköna morgondopp i vår. Första torsdagen varje månad står badet till alllmänhetens förfogande för den som är morgonpigg och som vill njuta av en skön simt... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Omsorg när förskolan eller fritidshemmet är stängt

  Med anledning av att vi nu återigen fått stänga vissa förskolor och fritidshem på grund av pandemin, kommer vi nu att se över behovet av omsorg vid eventuella kommande stängningar. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Vad tycker du om din äldreomsorg?

  I januari får du som är 65 år eller äldre och har äldreomsorg hem undersökningen ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?”. Svara gärna på enkäten. Med hjälp av ditt svar utvecklas kvaliteten i äldreoms... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Tack till höstens praktikant Hilma!

  Varje termin erbjuder EU-kontor Skåne Nordost och Europa Direkt Hässleholm praktik för en student. Under våren har Hilma Karlsson varit hos oss och nedan berättar hon med om sina erfarenheter och lärd... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Förskolorna Hattstugan och Speldosan är stängda under veckan

  Förskolorna Hattstugan i Bjärnum och Speldosan i Tormestorp kommer att hållas stängda under vecka 3 på grund av personalbrist. Orsaken till den omfattande personalfrånvaron är konstaterad smitta av co... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Restauranger för seniorer stänger tillfälligt

  Kommunens restauranger för seniorer håller stängt från den 15 januari med anledning av rådande restriktioner och smittspridning. De öppnar igen när smittspridningen och restriktionerna lättar. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Lunchstängt i Stadshuset på grund av pandemin

  Stadshusets reception kommer hålla stängt för besök mellan klockan 12 och 13 från och med måndagen den 17 januari och fyra veckor fram. Dörrarna till huset är låsta under lunchen och vi ber att du pla... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Fritidsgårdar i tätorterna, detaljplan för Paradiset och trygghetscentral i Skåne Nordost

  Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2022-01-12: Läs mer »

  Publicerat den:


 • EU-förordning som begränsar användningen av hälsofarliga ämnen i tatueringsbläck har införts

  En EU-förordning som begränsar mängden ämnen som används i tatueringsbläck och permanent makeup trädde i kraft den 4e januari. Syftet är att begränsa användningen av ämnen som är farliga för människor... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Inga obokade besök på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

  I försök att minimera risken för smittspridning i samhället tar vi inte längre emot obokade besök på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen från och med onsdagen den 12 januari. Vi hänvisar till kontak... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Gymnasieskolans öppet hus skjuts fram

  Vanligtvis får du besöka våra gymnasieskolor och träffa lärare och elever som berättar om sin utbildning under våra öppet hus. På grund av den rådande situationen med hög smittspridning kommer vi tyvä... Läs mer »

  Publicerat den:


Sidan uppdaterades