Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

Alla nyheter

 • Var uppmärksam på algblomning när du badar

  Med värmen kommer algblomning i sjöar. Var särskilt uppmärksam på cyanobakterier om du ska bada. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Den giftiga växten Sprängört har uppmärksammats vid Kallsjön

  Sprängörten är en av våra giftigaste växter men har varit en del av floran i vår kommun sen länge. Nu har den uppmärksammats i området runt Kallsjön och den kommunala badplatsen. Att smaka på växten e... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Sjögläntan och Bokebergsgårdens restauranger öppnar igen 30 augusti

  Efter att ha hållit stängt under pandemin öppnar restaurangerna på Sjögläntan och Bokebergsgården upp igen den 30 augusti. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Sjung om studentens lyckliga dar!

  Äntligen får våra förväntansfulla studenter ta det där första steget ut i framtiden. Det är ännu ett år med en annorlunda student, med få besökare på plats men desto fler kan följa på distans, när Nor... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Sommaröppet på kontaktcenter

  Under sommaren har kontaktcenter andra öppettider. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Sommarlovsaktiviteter för barn och unga!

  Vad ska du hitta på i sommar? För dig som är barn eller ungdom i kommunen finns en mängd olika aktiviteter hela sommaren! Läs mer »

  Publicerat den:


 • Eldningsförbud i Hässleholms kommun

  Det är eldningsförbud i Hässleholms kommun från och med den 10 juni klockan 13.00. Det innebär att det är förbjudet att elda och grilla i skog och mark. Det är fortfarande tillåtet att grilla på fasta... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Detaljplanen för sjukhusområdet redo för beslut

  Ett förslag på detaljplan för sjukhusområdet i Hässleholm, så kallade Fornbacken 2 m.fl., är nu klar och godkänd av miljö- och stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott. Nästa steg är beslut i miljö- och st... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Äldres välmående ökar med digital indikator för inkontinensvård

  Äldreboendet Kaptensgården i Hässleholm är först i Sverige med ett digitalt hjälpmedel som meddelar när det är dags att byta inkontinensskydd. Pilotprojektet visar på ökat välmående för de äldre. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Nu kan du tycka till om vår nya resursoptimeringsplan

  Hur ska vi minska nedskräpningen i kommunen, öka möjligheten till återbruk och minska mängden avfall? Hässleholms kommun har tagit fram ett förslag till en ny avfallsplan som vi har valt att kalla res... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Europaforum 2021 arrangeras den 27-28 oktober!

  Europaforum Hässleholm är tillbaka i år igen och den 27-28 oktober kommer Kulturhuset i Hässleholm att fyllas av samtal och debatter om högaktuella europeiska ämnen. Evenemanget kommer även att direkt... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Hässleholm inspirerar Sveriges bibliotek

  Hässleholms stadsbiblioteks unika och nyrenoverade barn- och ungaavdelning har lyfts fram av Statens kulturråd. På Kulturrådets hemsida kan man ta del av processen och det kreativa skapandet under ren... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Återkoppling efter inspektion av kommunens arbetsmiljö

  I slutet av april genomförde Arbetsmiljöverket en inspektion av arbetsmiljön i kommunen. Efter att ha tittat på den övergripande styrningen av arbetsmiljöarbetet och genomfört fyra stickprov i verksam... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Hässleholms nya badhus ska byggas på Österås

  Kommunfullmäktige beslutade på måndagen att bygga ett badhus på Österås.
  - Äntligen! Nu satsar vi på vårt framtida Hässleholm. Vi stärker Österås som idrottsområde och bidrar till en mer attraktiv kom...
  Läs mer »

  Publicerat den:


 • Nya öppettider på återvinningscentralen

  För att öppettiderna ska passa så många besäkare som möjligt ändrar Hässleholm Miljö tiderna på återvinningscentralerna i Vankiva och Tyringe från och med den 7 juni. Läs mer »

  Publicerat den:


 • Nu öppnar Vinslövsbadet inför sommaren

  På fredag den 4 juni öppnar friluftsbadet i Vinslöv upp portarna efter att ha fått poolerna ommålade inför årets säsong. Ungdomar upp till 15 år kommer att kunna bada gratis och det blir en halvtimmes... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Fira nationaldagen digitalt med oss!

  På söndag den 6 juni är det Sveriges nationaldag och vi vill såklart fira den med dig! Mycket är fortfarande annorlunda idag än hur det såg ut för bara ett år sedan. Detsamma gäller nationaldagsfirand... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Sponsring av rally och förslag på ny valkretsindelning

  Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2021-06-02: Läs mer »

  Publicerat den:


 • Kronfågels produkter stoppas tills vidare

  Efter avslöjandet om hanteringen av kycklingar har Hässleholms kommun stoppat inköpen av Kronfågels produkter. Vi har höga krav på djurskyddet när vi upphandlar livsmedel och rapporteringen visar att ... Läs mer »

  Publicerat den:


Sidan uppdaterades