Hässleholms kommun

Företagslots

När du ska starta, etablera eller förändra din verksamhet behöver du oftast olika tillstånd eller lov från kommunen. Att förändra i din lokal eller ditt sortiment kan du också behöva tillstånd för. Företagslotsen ger dig stöd och information om vad som gäller för ditt företag.

Du får alla svar samtidigt

När du bokar ett möte med företagslotsen får du träffa tjänstemän från olika kommunala områden för att prata om vad du behöver göra när du ska starta eller utveckla din verksamhet. Syftet med mötet är att du som företagare ska kunna ställa frågor till oss, och få information och vägledning om vad du behöver tänka på gällande kommunala tillstånd och lov innan du påbörjar din utvecklingsplan. På så sätt kan du få svar på frågor om till exempel bygglov, livsmedelstillstånd och miljöskydd under ett och samma möte.

Så här bokar du ditt möte

Varannan onsdag klockan 9-10 med start den 30 augusti finns det bokningsbara tider. Vi kan antingen ha mötet digitalt eller träffa dig på plats i stadshuset. Boka ett möte genom att fylla i formuläret.

Om den tiden vi erbjuder inte passar dig eller om ditt ärende är brådskande försöker vi lösa det genom att hitta en annan tid. Kontakta då kommunens kontaktcenter.

Har du känslig information som du inte vill dela i vårt formulär så kan du skicka ett e-postmeddelande till oss eller ringa kommunens kontaktcenter så kontaktar vi dig.

Om ditt ärende till företagslotsen endast berör ett område, till exempel bara bygglov eller serveringstillstånd, förmedlar vi i stället kontakt till ansvarig förvaltning.

Fyll i formuläret för att boka möte med oss

Vill du boka ett digitalt möte eller ett på plats?
Vill du boka ett digitalt möte eller ett på plats?

Ska du bygga ut befintlig verksamhet?
Ska du bygga ut befintlig verksamhet?

Detaljplaner

Går det till exempel att bygga ut din nuvarande lokal? Vilken typ av verksamhet ska du bedriva: handel, industri eller något annat?

 

Bygglov

Ska du till exempel bygga om, bygga till, bygga nytt eller sätta upp skyltar?

 

Ledig kommunal industri- och verksamhetsmark

Har du frågor om eller är intresserad av kommunal mark?

 

Hyra eller upplåtelse av allmän platsmark

Ska du till exempel hålla ett evenemang eller vill du få torgplats ?

 

Livsmedelstillsyn

Hanterar du eller ska du hantera livsmedel i din verksamhet? Driver du till exempel café- och restaurangverksamhet eller livsmedelsbutik?

 

Miljö och hälsoskydd

Hur hanterar eller kommer du hantera avfall, miljöfarligt avfall med mera?

 

Tillstånd att servera alkohol

Har du frågor om ditt alkoholtillstånd eller vill du ansöka om ett?

 

Räddningstjänsten

Kommer du till exempel hantera explosiva och brandfarliga ämnen i din verksamhet? Har du frågor om hur du skyddar din verksamhet mot olyckor?


Kontakt

Företagslots
Telefon:
0451-26 70 00

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: