Hässleholms kommun

Starta företag i gymnasiet

Gymnasieelever i vår kommun har möjlighet att få prova på att starta, driva och avveckla riktiga företag under ett läsår genom Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet - UF

I 204 av 290 kommuner i Sverige erbjuds gymnasieelever möjligheten att får prova på att starta, driva och avveckla riktiga företag under ett läsår genom Ung företagsamhet.

Undersökningar visar att UF-företagare: startar företag i större utsträckning senare i livet, anställer fler personer i sina företag, har högre omsättning i sina företag, har längre livslängd på sina företag än de som inte har drivit UF-företag.

Ung företagsamhet i Hässleholm

Ung företagsamhet har en lång tradition på Hässleholms Tekniska skola Öppnas i nytt fönster. sen mitten på åttitalet och den lokala UF-gruppen som startade 1994 var den första i Sverige. I gruppen sitter representanter från skola, näringslivsavdelningen och näringsliv.

Varje år startar i snitt 25-30 UF-företag i Hässleholm och ca 150 elever får möjligheter att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap.

Samverkan näringsliv och ung företagsamhet

Som företagare i Hässleholms kommun erbjuds du möjlighet att delta i främjandet av nyföretagande genom att bli rådgivare till UF-elever.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: