Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms kommun

Arbetsmarknad & Kompetensutveckling

Stobygatan 5
Hässleholm

Telefon: 0451‑26 85 75

 

Tillväxtavdelningen

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Telefon: 0451‑26 72 25

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet ger elever i skolan möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Under ett läsår driver eleverna ett UF-företag inom ramen för sin gymnasieutbildning.


Bild på Galakväll i november 2014 där priset Årets bästa UF affärsidé delas ut till Easy UF

Ung Företagsamhet i Hässleholms kommun

Genom Ung Företagssamhet driver eleverna under en årskurs ett eget företag med stöd från speciellt utvalda lärare och rådgivare.

 

På Handels- och administrationsprogrammet och Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi driver eleverna ett UF-företag som en del av gymnasiearbetet i årskurs 3. På Teknikprogrammets fjärde år (gymnasieingenjörsutbildningen) driver studenterna UF-företag som en del i ett större tekniskt projekt och i årskurs två kan eleverna välja att starta UF-företag i kursen Entreprenörskap. På övriga gymnasieprogram kan eleverna välja att starta ett UF-företag som ett individuellt val.


Vill du bli UF rådgivare och mentor?

Eleverna får utöver lärarstöd hjälp direkt rådgivare med erfarenhet från att driva företag. Det kan handla om att finnas till hands per telefon eller att deltaga på företagets styrelsemöten. Vad som är lämpligt beslutar respektive UF företag tillsammans med sin rådgivare. Vill du vara med och utveckla framtidens företagare? Kontakta oss i så fall så berättar vi mer. 


Våra aktiviteter

Under året skapar Hässleholms UF grupp aktiviteter med mål att inspirera och utbilda eleverna i företagsamhet. I gruppen medverkar engagerade personer från näringslivet och skolan. Ett axplock av våra aktiviteter är:

  • Kick off!
  • Utbildningsdag med föreläsningar från näringslivet.
  • Rådgivareträff med representationslunch.
  • Rävalyan med efterkommande Galakväll där UF företagen presenterar sig och tävlar om titeln Årets affärsidé. Frukostklubben med UF tema där eleverna och näringslivet möts.
  • Kick out med inspirerande föreläsning.  


Se mer i kalendern inför respektive aktivitet.


Fakta om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger elever i skolan möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.


Under ett läsår driver eleverna ett UF-företag inom ramen för sin gymnasieutbildning. De får komma på sin affärsidé, registrera sitt UF-företag, sälja sina varor och tjänster och de har möjlighet att delta i olika aktiviteter och tävlingar. Alla företag har en rådgivare från näringslivet och i slutet av UF-året avvecklas företaget.

Kalender

Här ser du vad som händer under UF året. Nya aktiviteter läggs till löpande.

UF-företag

Läs här om årets UF Företag. Varje UF-företag har sin egen sida.


Kontakt

Kontakta oss med frågor kring att driva UF företag eller om du vill bli rådgivare.

Senaste nytt

Sidan uppdaterades den 2018-08-10


  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube
Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun