Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Rektor till Hässleholms Montessoriskola

Vår mycket omtyckta rektor på Hässleholms Montessoriskola F-9 har nu valt att gå i pension. Vi söker nu hennes efterträdare som vill fortsätta leda skolan med samma engagemang och värme. 

Vad kan vi erbjuda dig?  

Hos oss får du möjlighet att växa i ditt ledarskap och arbeta med flera olika uppdrag så som att leda, planera och utveckla skolans pedagogiska arbete utifrån delegation. Du kommer att mötas av engagerade medarbetare i en lugn lärmiljö med montessoripedagogik som en “röd tråd” F-9. 

Du ska, tillsammans med din biträdande rektor, aktivt delta i den dagliga verksamheten och skapa förutsättningar för elever och medarbetare i det systematiska kvalitetsarbetet mot att nå uppsatta mål med utgångspunkt från både montessoripedagogik och styrdokument. I arbetet ingår även hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbete samt föräldrakontakter. Fördelningen av elev-, personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar beslutas inom ramen för rektors inre organisation. 

Vem är du? 

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Det är meriterande om du har erfarenhet av ett skolledaruppdrag eller arbetsledande roll, gärna inom offentlig förvaltning eller från någon form av pedagogisk eller utbildningsverksamhet. Har du gått rektorsprogrammet är även det meriterande. Det är önskvärt och meriterande att du har utbildning och/eller insikt i montessoripedagogik. För att hantera rektorsuppdraget ser vi att du har en mycket god IT-kompetens då du kommer att arbeta i ett antal olika verksamhetssystem exempelvis Visma, WinLas och Office 365.  

Vi ser att du är en flexibel lagspelare som kommer att ingå i vårt ledningsteam och som har god förmåga att se till hela verksamhetens förutsättningar och behov, och samtidigt ansvara för egna specifika ansvarsområden. Som person har du goda ledaregenskaper och då du driver skolans arbete tillsammans med din biträdande rektor måste du också ha förmågan att leda genom andra ledare. Vidare är du närvarande och har förmåga att inspirera och engagera dina medarbetare. Du har ett demokratiskt arbetssätt samt har en god förmåga att identifiera och analysera behov, orsak och verkan i verksamheten. För uppdraget krävs en förmåga att anpassa ditt ledarskap (ett flexibelt förhållningssätt) och fatta beslut utifrån verksamhetens behov. Du behöver vara väl orienterad i våra styrdokument och annan lagstiftning som reglerar verksamheten. 

Vi utgår från att du är trygg i din profession, positiv, målinriktad, och organiserad samt har en stor drivkraft när det gäller skolans utvecklingsprocesser. Mångfald ser du som en tillgång i verksamheten. Du är kommunikativ men har även förmågan att vara en god lyssnare. Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga gentemot elever, föräldrar, medarbetare och övrig skolledning.  

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.  

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy, http://www.hassleholm.se/medarbetarpolicy.  

Övrigt  

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.  

Förstaintervjuer kommer att hållas den 9 och 11 mars och andraintervjuer den 19 mars. 

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Hässleholms Montessoriskola är en kommunal skola årskurs F-9 med fritidshem. För närvarande finns det ca 290 elever på skolan varav ca 100 finns på högstadiet. Vi arbetar med Maria Montessoris pedagogik som utgångspunkt ex bemötande, hänsyn och respekt för varandra och för skolans miljö för att alla elever ska känna tillhörighet, må bra och få till stånd ett optimalt lärande. Skolan är placerad i T4-skolans lokaler i centrala Hässleholm med goda tåg- och bussförbindelser.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100 %
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/87
Kontakt Anna Sjödin, 0451-26 84 17
Sara Ekstrand, 0451-26 76 76
Publicerat 2020-02-10
Sista ansökningsdag 2020-02-26

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.