Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Arbetsmarknadscoacher

Vi söker Sveriges bästa arbetsmarknadscoacher!

Arbetsmarknadsenheten ansvarar för kommunens arbetsmarknadspolitiska insatser. Vår övergripande uppgift är att aktivt motverka arbetslösheten i kommunen. Vi har fokus på de som står långt från arbetsmarknaden och exkluderar inte någon p.g.a. ålder, kön, etnicitet eller funktionsnedsättning. Vår målsättning är att skräddarsy olika lösningar så att våra deltagare så snabbt som möjligt går vidare till studier eller får ett avlönat arbete. Vi arbetar ständigt med metod- och organisationsutveckling, ofta i projektform.

Hässleholms kommun har blivit beviljade riktade projektmedel under perioden 2020-2022 för att utveckla särskilda arbetsmarknadspolitiska insatser till våra målgrupper. Arbetsförmedlingen, Region Skåne, Försäkringskassan, privata näringslivet och ideella föreningar är viktiga samarbetspartners till Hässleholms kommun. Målsättningen är att metoderna som arbetas fram inom projekten ska implementeras i en ordinarie verksamhet. Under förutsättning att vederbörliga beslut fattas söker vi nu två arbetsmarknadscoacher.

Det här erbjuder vi dig!

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som t ex friskvårdsbidrag, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar och möjlighet att löneväxla till pensionsförsäkring

Vem är du?

I din roll som arbetsmarknadscoach ska du utveckla vår mycket framgångsrika verksamhet. Din uppgift är att leda de individuella processerna framåt för våra deltagare. Du ska genomföra professionella samtal, där ni tillsammans kommer överens om handlingsplaner och insatser som ska leda fram till arbete eller studier.

Inom Arbetsmarknadsenheten finns flera olika verksamheter för deltagarna, som alla syftar till att kartlägga, motivera och aktivera deltagarna. I nära samarbete med dina kollegor ska nya vägar till arbetsmarknaden skapas! Det enskilda samtalet står i fokus. Din roll är att vara ”spindeln i nätet”, att koordinera och skapa rätt förutsättningar för varje individ att få rätt typ av arbetsmarknadspolitiska insatser. Det innebär att du också är delaktig i processer som utbildning och matchning av dina deltagare till presumtiva arbetsgivare. Dina arbetsuppgifter blir mycket omväxlande och du har goda möjligheter att själv styra din arbetsdag.

För jobbet behöver du B-körkort.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har någon form av beteendevetenskaplig högskoleutbildning och är duktig på att coacha individer och grupper mot bestämda mål. Du är väl förtrogen med myndigheters arbetssätt för att motverka utanförskap. Om du också har kunskaper om psykisk ohälsa och utbildning inom KBT, ser vi det som meriterande.

Om du har erfarenhet av uppsökande verksamhet och att föra diskussioner och förhandlingar med chefer och arbetsgivare på alla möjliga olika nivåer är det en fördel. Arbetet ställer stora krav på kommunikativ och diplomatisk förmåga, och din samarbetsförmåga är direkt avgörande för hur väl du kommer att lyckas med ditt arbete.

Du har en god analytisk och organisatorisk förmåga, och är duktig på att motivera och inspirera personer genom professionella samtal. Du har också goda kunskaper om arbetsmarknaden, olika yrken, samhälle och ekonomi, och är van att själv prioritera och strukturera ditt dagliga arbete.

Din förändringsbenägenhet är stor, det är en förutsättning för att du ska trivas hos oss! Med dina kunskaper, flexibilitet, humor och positiva, tålmodiga inställning lyckas du också påverka andra människor till förändring!

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsterna tillsättes under förutsättning att vederbörliga beslut fattas. Vi tillämpar löpande urval.

Din arbetsplats blir Arbetsmarknadsenheten, naturskönt beläget ute på gamla regementsområdet P2.

Om oss

Kommunledningsförvaltningen ansvarar för kommunövergripande utvecklingsfrågor och gemensamma funktioner inom ekonomi, personal, kansli, it, fiber, tillväxt och kommunikation, räddningstjänst och arbetsmarknad samt ärendehantering till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Arbetsmarknad och kompetensutveckling ansvarar för kommunens vuxenutbildning och arbetsmarknadsåtgärder.

Arbetsmarknadsenheten ansvarar för kommunens arbetsmarknadspolitiska insatser. Vår övergripande uppgift är att aktivt motverka arbetslösheten i kommunen. Vi har fokus på de som står långt från arbetsmarknaden och exkluderar inte någon p.g.a. ålder, kön, etnicitet eller funktionsnedsättning. Vår målsättning är att skräddarsy olika lösningar så att våra deltagare så snabbt som möjligt går vidare till studier eller får ett avlönat arbete. Vi arbetar ständigt med metod- och organisationsutveckling, ofta i projektform.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/86
Kontakt Jörgen Bergvall, 0451-267069
Margaretha Håkansson, 0451-267064
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2020-02-06
Sista ansökningsdag 2020-03-05

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.