Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Ekonom

Det här erbjuder vi dig!

Arbetet innebär varierande uppgifter inom ekonomiområdet såsom budget, uppföljning, prognos, analyser, projektredovisning, kalkyler, månadsbokslut, års- och delårsbokslut, utredningar samt intern kontroll. Du ska även vara ett stöd till förvaltningens chefer i ekonomiska frågor. Det förekommer även arbete med de övergripande ekonomistyrningsprocesserna, framförallt uppföljnings- och bokslutsarbete.

Din arbetsplats kommer att vara på Stadshuset i centrala Hässleholm med närhet till både tåg- och bussförbindelser.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som t ex friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi motsvarande kandidatexamen. Du ska ha flera års erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter inom politiskt styrd verksamhet. För att klara rollen måste du ha god vana av att arbeta med Officepaketet, främst Excel samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har intresse och förmåga att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete. Arbetet kräver stor integritet och bedrivs självständigt under stort ansvar.

Som person är du kvalitetsmedveten, strukturerad och analytisk. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har en god pedagogisk förmåga. Du behöver ha god initiativförmåga samt vara flexibel. Du ska ha lätt för att samarbeta och det är av stor vikt att du är självgående.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Intervjuer är inplanerade i vecka 10.

Om oss

Kommunledningsförvaltningen ansvarar för kommunövergripande utvecklingsfrågor och gemensamma funktioner inom ekonomi, personal, kansli, it, fiber, tillväxt och kommunikation, räddningstjänst och arbetsmarknad samt ärendehantering till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Ekonomiavdelningen har 20 medarbetare. Avdelningens huvudsakliga uppgift är att svara för kommunövergripande ekonomisk planering, löpande ekonomisk uppföljning, års- och delårsbokslut, löpande redovisning och upphandlingsverksamhet. Dessutom har vi ansvar för budget, uppföljning, års- och delårsbokslut för kommunledningsförvaltningens verksamhet.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/83
Kontakt Eva-Lotta Svensson, 0451268064
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2020-02-10
Sista ansökningsdag 2020-02-23

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.