Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Pedagog med fokus på språkutveckling

Är du en pedagog som brinner för att hjälpa nyanlända?

Hässleholms kommun har blivit beviljade riktade projektmedel under perioden 2020-2022 för att utveckla särskilda arbetsmarknadspolitiska insatser riktade till våra målgrupper. Arbetsförmedlingen, Region Skåne, Försäkringskassan, privata näringslivet och ideella föreningar är viktiga samarbetspartners till Hässleholms kommun. Målsättningen är att metoderna som arbetas fram inom projekten ska implementeras i en ordinarie verksamhet.

Det här erbjuder vi dig!

En ny sorts arbetsmarknadsverksamhet med fokus på språkutveckling och rehabilitering har nyligen startats i Hässleholms kommun. Den riktar sig främst till utomeuropeiskt födda som bott i Sverige i max sju år. Många av deltagarna har någon form av ohälsoproblematik eller inlärningsproblematik. 

Din uppgift blir är att bygga upp den pedagogiska verksamheten utifrån ett helt nytt koncept, där praktiska övningar och arbetsuppgifter ingår som metod i språkutvecklingen. Målsättningen är att utveckla dina deltagares kunskaper i svenska som gör att vägen till arbete blir kortare. Det här är en unik möjlighet för dig som vill bryta ny mark och utveckla nya metoder! Det finns inget facit och ramarna du behöver hålla dig inom är mycket vida, när du och dina kollegor ska utveckla nya metoder för språkutveckling.

Inom våra arbetsmarknadsprojekt finns flera olika verksamheter, som alla syftar till att bedöma, motivera och aktivera deltagarna. I nära samarbete med övriga medarbetare ska nya vägar till arbetsmarknaden skapas! Dina arbetsuppgifter blir mycket omväxlande och du har goda möjligheter att själv styra din arbetsdag.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som t ex friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Du har någon form av pedagogisk högskoleutbildning, gärna som speciallärare, sfi-lärare eller specialpedagog. Har du dessutom en beteendevetenskaplig utbildning är det meriterande. Det viktigaste är inte vilken typ av pedagogisk utbildning du har, utan det viktigaste är ditt engagemang och din förmåga att utveckla språkkunskaper hos enskilda individer.

För att lyckas med uppdraget behöver du ha flera års erfarenhet av att arbeta med språkinlärning för nyanlända. Viktigt är också att du har en entreprenörsanda och att du trivs i en föränderlig miljö. Du har en god samarbetsförmåga och är van att själv prioritera och strukturera ditt dagliga arbete.

Med dina kunskaper, flexibilitet, humor och positiva, tålmodiga inställning lyckas du också påverka andra människor till förändring! 

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Din arbetsplats kommer att vara på Arbetsmarknadsenheten, Kasernvägen,  på gamla regementsområdet P2.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning t.o.m. 2022-01-31 med 100 % sysselsättningsgrad, med möjlighet till tillsvidareanställning. 

Tillträde snarast.

För jobbet behöver du B-körkort.

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi tillämpar löpande urval.

Om oss

Arbetsmarknad och kompetensutveckling ansvarar för kommunens vuxenutbildning och arbetsmarknadsåtgärder.

Arbetsmarknadsenheten ansvarar för kommunens arbetsmarknadspolitiska insatser. Vår övergripande uppgift är att aktivt motverka arbetslösheten i kommunen. Vi har fokus på de som står långt från arbetsmarknaden och exkluderar inte någon p.g.a. ålder, kön, etnicitet eller funktionsnedsättning. Vår målsättning är att skräddarsy olika lösningar så att våra deltagare så snabbt som möjligt går vidare till studier eller får ett avlönat arbete. Vi arbetar ständigt med metod- och organisationsutveckling, ofta i projektform.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/80
Kontakt Jörgen Bergvall, 0451-26 70 64
Margaretha Håkansson, 0451-26 70 69
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2020-02-06
Sista ansökningsdag 2020-03-05

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.