Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Miljöinspektör

Var med i utvecklingen på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen och bidra till en hållbar och attraktiv framtidsutveckling i Hässleholms kommun med omvärld. 

Det här erbjuder vi dig!

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete inom miljö- och hälsoskyddsområdet med handläggning av inkommande ärenden och med olika tillsynsuppdrag, bland annat inom avloppssektorn. Arbetsuppgifterna kan i viss mån anpassas till din egen erfarenhet.
I arbetet har du mycket kontakt med allmänhet, företagare och andra myndigheter. Arbetsuppgifterna är omväxlande och innebär stort eget ansvar.

Din arbetsplats kommer att vara på Stadshuset i Hässleholm.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar och möjlighet att löneväxla till pensionsförsäkring.

Vem är du?

Vi söker dig med en högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan naturvetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har god kännedom om aktuell lagstiftning samt kunskap om myndighetsarbete. Tidigare erfarenhet av handläggning och tillsyn enligt miljöbalken är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med små avlopp.

Kontakt med allmänhet, företagare och andra myndigheter är en stor del av det dagliga arbetet och det är därför viktigt att du har god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig på ett lättförståeligt sätt i både tal och skrift.

I ditt arbete har du en god känsla för service och samarbete men du ska även kunna arbeta självständigt. Du bör ha förmåga till helhetssyn, vara ansvarstagande, trygg i myndighetsuppdraget och lyhörd. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. God datorvana krävs och kunskaper i ärendehanteringssystemet Ecos 2 är meriterande. 

För jobbet behöver du B-körkort. Anställningen är ett vikariat för en av våra inspektörer som ska vara föräldraledig.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare. Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Om oss

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen är kommunens och miljö- och stadsbyggnadsnämndens verkställande funktion för planering, GIS-verksamhet och uppföljning av all fysisk verksamhet som berör markanvändning och byggande i kommunen. Vi ansvarar för tillsyn och rådgivning inom miljöbalksområdet och inom områdena livsmedel, tobak och receptfria läkemedel samt för kommunens strategiska miljöarbete och förmedlar kunskap om energieffektivisering.

Förvaltningen är indelad i sex avdelningar: miljö, plan, bygg, mät- och GIS, lantmäteri samt verksamhetsstöd. Idag arbetar cirka 70 personer på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. En bra arbetsmiljö och delaktighet för alla är en självklarhet för oss. Att värna om våra medarbetare och ge bra service har prioritet i vår vardag.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/66
Kontakt Miljöchef Sven-Inge Svensson, 0451-26 83 33
Tillsynschef Carina Westerlund, 0451-26 81 96
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-01-31
Sista ansökningsdag 2020-02-18

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.