Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Förrättningslantmätare

Var med i utvecklingen på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen och bidra till en hållbar och attraktiv framtidsutveckling i Hässleholms kommun med omvärld. 

Det här erbjuder vi dig!

Du blir en del av Kommunala lantmäterimyndigheten, KLM, med 8 medarbetare. Utifrån din kompetens och erfarenhet, kommer du att självständigt få handlägga alla typer av lantmäteriförrättningar, delta i arbetet med kvalitetsförbättringar av karta och register samt ge service till allmänhet och andra aktörer i fastighetsrättsliga frågor.

I arbetet har du samarbete med olika förvaltningar, samt plan- och bygglovshandläggare på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. Du kommer även att medverka i en process, där lantmäteriåtgärder och byggande, ska gå parallellt med planupprättande och genomförande.

Din arbetsplats kommer att vara på Stadshuset i Hässleholm.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar och möjlighet att löneväxla till pensionsförsäkring.

Vem är du?

Vi söker dig som har examen vid civilingenjörsutbildning i lantmäteri, annan liknande högskoleutbildning eller relevant juridisk examen.

Du har helst några års arbetslivserfarenhet inom lantmäteri, men det är inget krav, och du får gärna ha arbetat med förrättningshandläggning. Meriterande är också om du har genomgått delar av lantmäteriets kursutbud, till exempel värderingsutbildning och/eller den större sammanträdeskursen. Även annan utbildning i till exempel förhandlingsteknik är önskvärt.

Erfarenhet av arbete med exploateringsärenden, värderingsfrågor och mätning, med stöd av digital karta är det positivt. Har du också kunskap och erfarenhet av att arbeta i Geosecma är det ett extra plus.

Arbetsuppgifterna kräver förutom sakkunskap, även analytisk förmåga och vilja att hitta lösningar samt beslutsmässighet. Arbetsuppgifterna förutsätter förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer, såväl med sakägare som med medarbetare. Vi söker dig som både kan samarbeta och arbeta självständigt samt kan ta ansvar såväl för din egen arbetsprestation, såsom verksamhetens totala resultat. Arbetet förutsätter att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Om du är ny i rollen som förrättningslantmätare kommer du att få ta del av internutbildning och relevanta kurser.

För jobbet behöver du B-körkort.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Om oss

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen är kommunens och miljö- och stadsbyggnadsnämndens verkställande funktion för planering, GIS-verksamhet och uppföljning av all fysisk verksamhet som berör markanvändning och byggande i kommunen. Vi ansvarar för tillsyn och rådgivning inom miljöbalksområdet och inom områdena livsmedel, tobak och receptfria läkemedel samt för kommunens strategiska miljöarbete och förmedlar kunskap om energieffektivisering.

Förvaltningen är indelad i sex avdelningar: miljö, plan, bygg, mät- och GIS, lantmäteri samt verksamhetsstöd. Idag arbetar cirka 70 personer på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. En bra arbetsmiljö och delaktighet för alla är en självklarhet för oss. Att värna om våra medarbetare och ge bra service har prioritet i vår vardag.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/60
Kontakt KLM-chef Eva Nilsdotter, 0451-26 83 87
Förrättningslantmätare Mikael Ströhm, 0451-26 83 98
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-02-05
Sista ansökningsdag 2020-02-29

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.