Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Kontaktperson för vuxna

Omsorgsförvaltningen söker kontaktpersoner enligt SoL och LSS, gäller vuxna över 21 år. Att vara kontaktperson innebär att ge personer med fysiska- och/eller psykiska funktionsnedsättningar eller sociala svårigheter ökade möjligheter att kunna ha kontakt med andra och delta i samhällslivet. En kontaktperson är en medmänniska, en vän som ska främja sociala kontakter och delaktighet i samhällets fritidsutbud.

Som kontaktperson har man ett uppdrag och får ett arvode samt omkostnadsersättning. Omfattningen på uppdraget är 10 h/månad eller 20 h/månad. Det är möjligt att ha fler än ett uppdrag samtidigt. Träffarna och innehåll planeras tillsammans med brukaren.

Ersättning utgår enligt följande: för uppdrag på 10 h/mån: arvode 394 kr (skattepliktigt) och omkostnadsdel 788 kr (ej skattepliktigt och ska täcka kostnader för kontaktpersonen i samband med aktiviteter (t ex inträde, fika o dyl). 

Det är viktigt att du har god social förmåga, kan ta initiativ till olika aktiviteter och samtidigt vara lyhörd för behov och önskemål. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Erfarenhet av och kunskap om olika fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar är meriterande.

Vi tillämpar löpande urval så du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningsform Deltid
Löneform Arvode och omkostnadsersättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad Uppdrag
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2019/288
Kontakt Ditte Lennartsson, administartiv assistent, 0451-26 74 56
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-01-20
Sista ansökningsdag 2020-02-29

Sidan uppdaterades 2020-01-31 av Magnus Lindstrand

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.