Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Kurator

Vad erbjuder vi dig?

Skolkurator är den psykosociala resursen i elevhälsan. Du har kunskapen om samhällets  stödfunktioner och du blir rådgivare för både elever, föräldrar och personal. I arbetet ingår  även att ge råd och stöd genom att använda samtal som verktyg. Den vi söker kan arbeta  både hälsofrämjande och förebyggande och ha förmågan att i akuta ärenden kunna  prioritera. Du ingår i elevhälsans lagarbete och kan samarbeta med andra yrkesgrupper.

Vem är du?

Vi söker dig som har socionomexamen alternativt är du under pågående studier inom detta område. Du bör ha beprövad och dokumenterad erfarenhet av arbete med målgruppen ungdomar 16-19 år. Meriterande är om du har erfarenhet från arbete inom gymnasieskola.

Du tycker om att arbeta i flerkulturella miljöer och blir inspirerad av nya kunskaper och erfarenheter. Då du kommer att ha ett antal kollegor inom elevhälsa och administration ser vi det som en självklarhet att du ser dina kollegor som en styrka och att ni samarbetar i delar som ni tillsammans prioriterar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du ska vidare dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy, http://www.hassleholm.se/medarbetarpolicy. 

Övrigt

Uppge i ansökan önskad/möjlig tjänstgöringsgrad.

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning. Tjänsten tillsätts under förutsättning att arbetsgivaren fattar vederbörliga beslut.

Urval och intervjuer sker fortlöpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningsform Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 50-75%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2019/243
Kontakt Jan Zettergren, 0451-26 72 62
Publicerat 2019-11-26
Sista ansökningsdag 2019-12-15

Sidan uppdaterades 2019-11-11 av Joakim Wåhlander

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.