Komvux Hässleholms kommun

Yrkesförare godstransport

Vår lastbilsförarutbildning ger dig grundläggande kunskaper för att arbeta som yrkesförare inom godstransport. Du får en attraktiv utbildning inom en bransch där det finns mycket stora chanser att få anställning.

Yrkesförare godstransport, utbildning Komvux

Foto: Helen Clargården

Beskrivning av utbildningen

Utbildningen är på heltid med dagtidsundervisning under 40 veckor.
Studietid: 2024-09-02 - 2025-06-05
Studieort: Hässleholm
Utbildningsanordnare: Klippans komvux

Utbildningen ger dig kunskaper för att köra lastbil och vad som krävs vid olika transporter. Utbildningen ger dig också fördjupade kunskaper inom det fordonstekniska området. Du får en utbildning som ger fullständig kompetens för yrkesförarområdet inom distributions- och godstransporter. Vid godkänd uppkörning får du körkortsklass C, CE samt ett yrkeskompetensbevis.

En viss del av utbildningen är arbetsplatsförlagd (APL), då följer du din handledares arbetstider. APL ger dig erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb.

Utbildningen är kostnadsfri, men du betalar själv för kursmaterial, skyddskläder och färdskrivarkort samt kostnader i samband med körkortet och körkortstillståndet. För att finansiera dina studier kan du söka studiemedel från CSN (Centrala Studiestödsnämnden).

Kursnamn och kurspoäng:

  • Yrkestrafik - vux, 300 p
  • Godshantering, 100 p
  • Godstrafik - vux, 200 p
  • Fordonskombinationer godstransport, 200 p

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andraspråk

För att kunna gå utbildningen behöver du även:

För dig som ansökt

Nästa kursstart är 2 september. Webbansökan stängde 27 maj.

Antagning till utbildningen görs av Komvux Klippan. Du som har ansökt och är behörig till utbildningen kommer att kallas till urvalstester under vecka 24 och 25. Dessa är obligatoriska för att man ska kunna vara med i den slutliga antagningen. Besked om du blivit antagen får du i slutet av juni.

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig till vår studie- och yrkesvägledare:

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare:Susanne Johnsson
Telefon:
0451-26 68 53

Uppdaterad: