Hässleholms kommun

SB Nudging

Projektet ”SB Nudging - Nudging in the South Baltic Region” undersöker vilka förutsättningar det finns för att använda metoden ”Nudging” för göra turismen i naturdestinationer runt södra Östersjön mer attraktiv och hållbar.

Om projektet

Projektet ”SB Nudging - Nudging in the South Baltic Region” undersöker vilka förutsättningar som behövs för att göra turismen i naturdestinationer mer attraktiv och hållbar, med syfte att leverera positiva miljöresultat med hänsyn till besökarens, industrins, samhällets och miljöns behov. Det finns ett behov av en förstudie för att skapa ett partnerskap mellan olika intressenter i södra Östersjöregionen inom området hållbar turismutveckling och att undersöka hur metoden "nudging" kan användas för att minimera nedskräpning och avfall. ”Nudging” är en metod för att förändra människors beteenden genom att göra det lättare att göra vissa val.

Syfte

Syftet med förstudien är att undersöka hur metoden ”nudging” kan användas för att göra turismen i naturdestinationer mer attraktiv och hållbar, med syfte att leverera positiva miljöresultat med hänsyn till besökarens, industrins, samhällets och miljöns behov.

Mål

Mål är att i ett kommande genomförandeprojekt arbeta med åtgärder inom området med metoden "nudging", som minskar avfall och nedskräpning på turistmål och gör dem mer miljömässigt hållbara.

Partners

Sverige: EU-kontor Skåne Nordost

Tyskland: EUCC - The Coastal Union Germany

Polen: Association of Polish Communes Euroregion och City of Gdynia - Gdynia Sports Centre

Litauen: Public Institution Rietavas Tourism and Business Information Centre

Projekttid

2022-04-01 - 2022-07-31

Finansiär

32 550 EUR Interreg South Baltic.

Logotyper

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: