Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hästveda servicekontor

Besöksadress

Karlavägen 4

Hästveda

Telefon: 0451-26 73 95


Postadress

Hässleholms kommun

Kommunledningskontoret

Hästveda servicekontor
281 80 Hässleholm

 

Skicka meddelande till

Om Hästveda

Karta

  • Ingen giltig användare vald.
Fotograf: Conny Runeke

Lillasjön, Hästveda. Fotograf: Conny Runeke

Hästveda är en naturskön ort i nordöstra Skåne – strategiskt belägen i gränslandet mellan Skåne och Småland för bekvämt pendlingsavstånd såväl söderut till större orter i Skåne som norrut till södra Småland.


Hästveda har en väl utbyggd service med bland annat barnomsorg, låg-, mellan- och högstadieskola, bibliotek, bank, butiker, postservice, vårdcentral och flera idrottsanläggningar.


Hästveda marknad, Barnens by och vackra Luhrsjön, med sitt rena vatten och sin berömda sandstrand, är attraktioner som varje år lockar tusentals besökare till anrika Hästveda.

Med sin frodiga och omväxlande natur och sitt rika kulturliv är möjligheterna många för den som tar turen hit. Skogsklädda åsar, stora ängar och blanka sjöar ligger lättillgängligt för både cyklister och promenerande som vill bada, fiska, vandra eller plocka bär och svamp. Väl värt ett besök är också den nyinvigda Lursjöleden, Lillasjön med sin promenadslinga, Hästveda kyrka med sina kalkmålningar samt idylliska Hästveda hembygdspark med byggnader från 1600-talet.


Bo i Hästveda

Är du intresserad av att bo i Hästveda? Det överraskar oss inte! Här hittar du lugnet samtidigt som du har nära till staden. Vill du veta mer om vad Hästveda har att bjuda på så titta in på hemsidan Bo i Hästvedalänk till annan webbplats. Där hittar du det mesta!


Hästvedas intresseförening

I Hästveda finns även en intresseförening som arbetar för en positiv utveckling av Hästveda. De svarar gärna på frågor om Hästveda och deras pågående arbete. Du kan läsa mer om Hästveda intresseförening på deras hemsidalänk till annan webbplats. Där kan du också kontakta föreningens styrelse.


Luhrsjön & Lursjöleden

Luhrsjön, strax utanför Hästveda, har fått pris som Skånes renaste och bästa badsjö. Sjön och stranden ligger underbart vackert inramad av bokskog. Här är det inte bara vackert, utan också barnvänligt med bryggor, hopptorn, lekplats och servering. Campingplatsenlänk till annan webbplats som ligger intill stranden erbjuder mängder av aktiviteter och fina övernattningsmöjligheter mitt i naturen. Lursjön har även en egen hundbadplats.

Luhrsjön – om familjen får bestämmalänk till annan webbplats!


Lursjöleden utgår från Lursjöbadets parkering och sträcker sig 13 km ut till området Vitsippan i Lur. Längs leden finns en vackert belägen rastplats med vindskydd.


För fiskare: fiskekort finns att köpa på Lursjöbadens camping. I sjön finns bland annat Abborre, Benlöja, Braxen, Björkna, Gädda, Gärs, Gös, Mört, Ruda, Sarv, Sutare, Siklöja, Ål och säkerligen även annat spännande.

Luhrsjön har ett maxdjup på ca 12 meter och ett medeldjup på 3,9 m. Båtisättnings-ramp finns vid Bubbarps-badet vid Luhrsjöns västra ände. Lursjöbadets camping har båtuthyrning, dock ej i fiskevårdsområdets regi (säsongsöppet).


Hästveda marknad

Hästveda marknad är en återkommande sommartradition med anor från 1870. Under två dagar i juli besöker nästan 100 000 människor denna trevliga familjemarknad. Här kan du läsa mer om Hästveda marknad.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSidan uppdaterades 2016-02-10 av Kjerstin Jonsson

Karta

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube