Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hästveda servicekontor

Besöksadress

Karlavägen 4

Hästveda

Telefon: 0451-26 73 95


Postadress

Hässleholms kommun

Kommunledningskontoret

Hästveda servicekontor
281 80 Hässleholm

 

Skicka meddelande till

Resultat

  • Ingen giltig användare vald.

I samband med planerna för en ny lekplats i Hästveda har Hässleholms kommun bjudit in till medborgardialog. Invånarna har bland annat fått rösta om den nya lekplatsens placering, och nu är resultatet klart!

Det fanns tre alternativ att välja mellan: Järnvägsparken, Torget och ett grönområde nära Hästveda skola. Det har varit möjligt att rösta både digitalt och på pappersblankett.

 

Sammanlagt har vi fått in 170 röster. Med 44,7 % av rösterna är det Järnvägsparken som är hästvedabornas favorit. Torget kom på andra plats med 40 % av rösterna. Skolan favoriserades av drygt 15 %.

 

Den digitala omröstningen delades in i två delar: en för allmänheten och en för eleverna i årskurs F-3. Elevernas favorit var Torget, som 64,5 % valde att rösta på. Eleverna hade också möjlighet att motivera sina val, och tyckte bland annat följande var viktiga faktorer att ta hänsyn till: Närhet till hemmet och till många servicefunktioner, att många kan se lekplatsen, att miljön är mysig, att det är en bra plats att umgås och att det känns tryggt.

 

Hässleholms kommun går nu vidare med planerna för lekplatsen. Inledningsvis undersöks i närmare detalj var i Järnvägsparken det är lämpligast att bygga och om det finns några oförutsedda hinder för att placera lekplatsen här. Utöver detta återstår även arbetet med utformningen. Förskolebarnen i Hästveda har fått komma med förslag och önskemål som kommunen kommer ta med i sitt arbete. Kommunen räknar med att påbörja byggandet av lekplatsen under hösten 2016.

 

Samtliga föräldrar till barn i förskola och skolans årskurs F-3 i Hästveda har fått hem information om dialogen och omröstningen. Utöver detta har information gått ut till allmänheten via radio, tidningar, sociala medier, kommunens hemsida och via anslag.

 

Hässleholms kommun vill rikta ett stort tack till alla er som har visat engagemang genom att rösta och tycka till!

Sidan uppdaterades 2016-06-07 av Kjerstin Jonsson

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube