Besöksadress och postadress

Postadress:

Omsorgsförvaltningen

Ung Omsorg på våra boenden

Omsorgsförvaltningen samarbetar sedan 2018 med Ung Omsorg för att förgylla helgerna för de boende på kommunens äldreboenden. Målet är också att samarbetet ska öka ungas intresse för att jobba inom vård- och omsorgsyrken.

Sedan 2018 samarbetar omsorgsförvaltningen med Ung omsorg, ett företag vars vision är att skapa meningsfulla möten mellan generationer och ge unga en utvecklande start i arbetslivet. Ung Omsorg anställer ungdomar som vill jobba extra med att sätta guldkant på de boendes tillvaro på något av Hässleholms kommuns äldreboenden.

Syftet med samarbetet är, förutom att förgylla helgerna för de boende, att skapa ett större intresse för vård- och omsorgsyrken hos unga. Normalt kommer en grupp med fem ungdomar till äldreboendet på helgen och umgås, samt har aktiviteter i ett par timmar. Några av de aktiviteter som ungdomarna från Ung Omsorg erbjuder är:

• mobilaktiviteter
  • berätta historier
  • charader
  • motionspass
  • dans och musik
  • frågesport
  • sällskapsspel

Vill du jobba med Ung Omsorg?

Mer information

Runt om i Hässleholms kommun är det ett 100-tal ungdomar som är anställda av Ung Omsorg. Ungdomarna från Ung Omsorg går på högstadiet och varje team leds av en äldre och erfaren teamledare. De får introduktion och utbildning innan de börjar jobba. Eftersom att de flesta deltagare är under 18 år deltar de inte i det vanliga vårdarbetet på äldreboendet. De går utöver ordinarie personal och arbetet sker i äldreboendets allmänna utrymmen.

Sidan uppdaterades 2019-05-02 av Louise Nordholm

Illustration över Hässleholms kommun