Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsmarknad & kompetensutveckling

Besöksadress

Stobygatan 5
281 39 Hässleholm

Telefon: 0451-26 85 75


Skicka meddelande till

Avdelningen för arbetsmarknad och kompetensutveckling

Karta

  • Ingen giltig användare vald.

Vi på Arbetsmarknad & kompetensutveckling ansvarar för kommunens verksamheter inom arbetsmarknad och utbildning för vuxna.

Vi ska lösa arbetskraftförsörjningen, kommunens arbetsmarknadspolitiska verksamhet, och skapa möjligheter till kvalificerad utbildning och yrkesutveckling i Hässleholm. Vår verksamhet är uppdelad på fem enheter:


Arbetsmarknadsenheten

Ansvarar för kommunens arbetsmarknadspolitiska verksamhet och syftar till att utveckla människor och näringsliv. Genom att erbjuda utbildning, vägledning och flexibla samarbetslösningar mellan arbetssökande, arbetsgivare och myndigheter arbetar vi för att motverka arbetslösheten och stötta dem som står utanför arbetsmarknaden.

Norra station

Är Hässleholm kommuns kunskaps- och företagsby. Här erbjuder vi en mötesplats för företagande, lärande och entreprenörskap. Urvalet av utbildningar är brett - allt ifrån gymnasiekurser till yrkeshögskoleutbildningar. I vårt Lärcentrum kan man läsa högskolestudier på distans. På Norra station kan företagare hyra kontorslokaler, samt lokaler för konferenser och föreläsningar.

 

Flexvux

Kommunens gymnasiala vuxenutbildning (komvux). Här kan alla som är äldre än 19 år komplettera eller läsa in sin gymnasieutbildning. Vi erbjuder även yrkesutbildningar inom exempelvis kök och restaurang, samt vård och omsorg.

Yrkeshögskolan Syd

Bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar (YH) som är direkt anpassade till näringslivets behov, och ger stora möjligheter till arbete. Yrkeshögskolan Syd har specialiseringar inom bygg, anläggning, el och automation.

T4vux

Erbjuder grundläggande vuxenutbildning (grundvux), svenska för invandrare (sfi) samt särskild utbildning för vuxna (särvux). På T4vux finns även Resurscenter Vux med specialpedagogisk handledning för såväl personal som elever inom vuxenutbildningen i Hässleholm.

Mer information

OmvärldsanalysPDF (pdf, 364.2 kB)
KvalitetsuppföljningPDF (pdf, 449.1 kB)
VerksamhetsplanPDF (pdf, 330.7 kB)

Sidan uppdaterades 2019-01-23 av Kerstin Andersson

Karta

Illustration över Hässleholms kommun
Illustration över Hässleholms kommun