Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsmarknad & kompetensutveckling

Besöksadress

Stobygatan 5
281 39 Hässleholm

Telefon: 0451-26 85 75


Skicka meddelande till

Arbetsmarknad och kompetensutveckling

Karta

  • Ingen giltig användare vald.

Vi på Arbetsmarknad & kompetensutveckling ansvarar för kommunens verksamheter inom arbetsmarknad och utbildning för vuxna.

Vår övergripande uppgift är att lösa arbetskraftförsörjningen, kommunens arbetsmarknadspolitiska verksamhet, och att skapa möjligheter till kvalificerad utbildning och yrkesutveckling på hemmaplan. Förvaltningens verksamhet är uppdelad på fem enheter;


Arbetsmarknadsenheten

Ansvarar för kommunens arbetsmarknadspolitiska verksamhet och syftar till att utveckla människor och näringsliv. Genom att erbjuda utbildning, vägledning och flexibla samarbetslösningar mellan arbetssökande, arbetsgivare och myndigheter arbetar vi för att motverka arbetslösheten och stötta de som står utanför arbetsmarknaden.

Norra station

En mötesplats för företagande, lärande och entreprenörskap. Här finns ett brett urval av utbildningar, allt ifrån gymnasiekurser till yrkeshögskoleutbildningar. Vårt Lärcentrum ger möjligheter till högskolestudier på distans. På Norra station kan företagare hyra kontorslokaler, samt lokaler för konferenser och föreläsningar.

 

Flexvux

Kommunens gymnasiala vuxenutbildning (komvux). Här kan alla som är äldre än 19 år komplettera eller läsa in sin gymnasieutbildning. Vi erbjuder även yrkesutbildningar inom exempelvis kök och restaurang samt vård och omsorg.

Yrkeshögskolan Syd

Bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar (YH) som är direkt anpassade till näringslivets behov och ger mycket goda förutsättningar till arbete. Yrkeshögskolan Syd har för närvarande specialiseringar inom bygg, anläggning, el och automation.

T4vux

Erbjuder flera olika utbildningar för vuxna. Här bedrivs grundläggande vuxenutbildning (grundvux), svenska för invandrare (sfi) samt särskild utbildning för vuxna (särvux). På T4vux finns även Resurscenter Vux med specialpedagogisk handledning för såväl personal som elever inom vuxenutbildningen i Hässleholm.

Mer information

OmvärldsanalysPDF (pdf, 364.2 kB)
KvalitetsuppföljningPDF (pdf, 449.1 kB)
VerksamhetsplanPDF (pdf, 330.7 kB)

Sidan uppdaterades 2017-01-02 av Elida Cimic

Karta

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube