Europa Direkt

EU-koordinator

Josefine Smith

Senast publicerad 2015-06-02 av Ludvig Einarsson

Svenska ungdomar sökes till kapacitetsbyggande event

Heinrich-Böll-Foundation organiserar ett kapacitetsbyggande event för 15 ungdomar med syfte att diskutera de högerextremistiska partiernas framgång i Europa och hur denna utmaning ska mötas på bästa sätt. Ungdomar från länderna Tyskland, Grekland, Ungern, Storbritannien samt Sverige är välkomna att söka.

De högerpopulistiska och extremistiska partierna nådde stor framgång i 2014 års Europaparlamentsval. Européer måste möta denna utmaning från högern och fundera på hur den ska konfronteras på bästa sätt och hur man istället kan bygga ett fredligt, rättvist och inkluderande Europa.

Av den anledningen bjuder Heinrich-Böll-Stiftung European Union (Hbs EU) in 15 unga européer från Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Sverige samt Storbritannien, för att tillsammans diskutera ursprung, bakgrund, ideologi och högerpopulistiska strategier i respektive land. Aktörer från europeiska institutioner, icke-statliga organisationer, tankesmedjor samt lokala politiker, studenter och akademiker kommer också att medverka, med syfte att utveckla motargument och strategier.

Eventet kommer att äga rum i Belgien den 12-16 oktober. Deltagande, mat och logi är gratis, och Hbs EU kommer att ersätta resekostnader. Deltagarna måste vara mellan 18-30 år, vara intresserade av europeiskt samarbete samt tala och skriva engelska flytande.

Är du intresserad av att delta?

Kontakta oss på europadirekt@hassleholm.se för mer information.

Sista dag för ansökan 22 juni.

Illustration över Hässleholms kommun