Europa Direkt

Josefine Smith

Senast publicerad 2015-08-31 av Magnus Lindstrand

Attraktionskraft Skåne 28 maj

Torsdagen den 28 maj är det dags för eventet Attraktionskraft Skåne i Kristianstad. Attraktionskraft Skåne är mötesplatsen där vi diskuterar hur vi tillsammans kan göra Skåne mer attraktivt. Temat för året är Infrastrukturens betydelse för ett attraktivt Skåne, med koppling till boende, bostadsbyggande, arbetsmarknad och livskvalitet.

Attraktionskraft Skåne ingår som en del av arbetet med Skånes regionala utvecklingsstrategi om Det öppna Skåne, och kopplas också till den nationella strategin för regional tillväxt och attraktionskraft.

Dagen kommer att bjuda på en rad intressanta programpunkter. Bland annat kommer HG Wessberg, förhandlingsperson Sverigeförhandlingen, uppdatera om arbetet som innebär en historisk satsning på långsiktiga investeringar i jobb, bostäder, kollektivtrafik, järnvägar och vägar. Stina Nilsson, projektledare för Sverigeförhandlingen, Region Skåne, kommer att berätta om hur vi arbetar i Skåne.

Läs mer om programmet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Datum: 28 maj, kl. 8.30-16.15 Plats: Rum 112, Rådhus Skåne, Kristianstad

Anmälan senast den 21 maj.