Europa Direkt

Besöksadress

Norra Stationsgatan 8B
Hässleholm

Telefon: 0451-26 71 55

Postadress

Hässleholms kommun

Kommunledningsförvaltningen

Tillväxtavdelningen/Europa Direkt

281 80 Hässleholm


Verksamhetsansvarig

Amanda Lindblad

Telefon: 0451-26 82 47


Skicka meddelande till

Nyheter

Europa Direkt publicerar flera gånger i veckan EU-relaterade nyheter av betydelse för regional och lokal nivå.  

Europa Direkt erbjuder en tillgänglig, uppdaterad och informativ källa med lättillgänglig lokalanpassad information om kontorets verksamhet, EUs prioriteringar såsom Europa 2020, EU-medborgarnas rättigheter, EUs politik, lagstiftning, program samt olika finansieringsmöjligheter. • Anmäl ditt projekt till Mitt Europa

  Driver du ett EU-projekt och vill visa upp er verksamhet? Kampanjen Mitt Europa lyfter EU:s och svenska regioners satsningar för samhällsutveckling. Årets kampanj blir helt digital och går av stapeln ... Läs mer »

  Publicerat den:

  2020-07-09
 • Tyskland tar över ordförandeklubban i EU

  Tyskland är sedan i onsdags ordförande i EU:s ministerråd som samlar medlemsländernas regeringar. Högst upp på den tyska agendan står hanteringen av coronakrisen och dess ekonomiska konsekvenser. Läs mer »

  Publicerat den:

  2020-07-03
 • Förstudien REDIG får grönt ljus

  Förstudien med namnet REDIG ska hitta digitala lösningar för Omsorgsförvaltningens korttidsboende i Hässleholms kommun. Ansökan har nu godkänts av Tillväxtverket och projektet kommer att finansieras t... Läs mer »

  Publicerat den:

  2020-06-17
 • EU bidrar med två brandbekämpningsplan för att stärka svensk beredskap

  Nu står två brandbekämpningsplan stationerade på Skavsta flygplats redo att rycka ut och släcka bränder i Sverige och andra EU-länder i norra Europa. Planen är en del av EU:s gemensamma civilskyddsmek... Läs mer »

  Publicerat den:

  2020-06-04
 • EU:s återhämtningspaket efter coronakrisen

  Coronapandemin har kastat Europa in i den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet. För att bidra till att ekonomin tar fart igen presenterar EU-kommissionen ett omfattande återhämtningspaket för att... Läs mer »

  Publicerat den:

  2020-05-29
 • Europadagen

  Den 9 maj uppmärksammas freden och sammanhållningen i Europa med en gemensam dag i hela EU. På Europa Direkt Hässleholm delar vi med oss av berättelser om vad EU har betytt för invånarna i Skåne. Läs mer »

  Publicerat den:

  2020-05-05
 • Fortsatt stark trend i nordöstra Skåne

  Under 2019 mottog de sex kommunerna i Skåne Nordost samt Älmhult, Perstorp och Höör, nästan 40 miljoner kronor i EU-medel. Lite drygt 13,5 miljoner av dessa betalades ut till Hässleholms kommun. Läs mer »

  Publicerat den:

  2020-04-28
 • Ungerns nya coronakrislag kritiseras starkt

  Ungerns nya coronakrislag har väckt starka reaktioner, inte minst bland det europeiska partiet EPP. Nu riskerar det ungerska regeringspartiet FIDESZ att uteslutas. Läs mer »

  Publicerat den:

  2020-04-23
 • Boka en onlineföreläsning om EU

  Flera skolor och organisationer går över till att undervisa på distans och arbeta hemifrån. Vi på Europa Direkt kommer att fortsätta informera om EU och aktuella europeiska frågor – men online! Läs mer »

  Publicerat den:

  2020-04-06
 • Ett starkare Europa i världen

  I den här artikelserien kan du läsa mer om den nya EU-kommissionens prioriteringar och de tilltänkta politiska verktygen för att uppfylla målen. I detta avsnitt presenteras kommissionens femte priorit... Läs mer »

  Publicerat den:

  2020-04-06

Nyhetsmeny

Se nyheter från respektive månad genom att klicka dig vidare:

Sidan uppdaterades 2019-09-06 av Joakim Wåhlander

 • Ingen giltig användare vald.