Kalendarium

Europa Direkt Hässleholm anordnar olika aktiviteter såsom seminarier, föreläsningar, debatter, utställningar och mässor på olika EU-teman för att främja kunskap och dialog kring EU och Europa.

Europaforum Hässleholm 2020

Datum: Fredag 27 november 2020

Tid: 09:30 - 15:15

Plats: Direktsändning på Europaforums facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmälan: Det krävs ingen anmälan för att delta, men registrera dig gärna härlänk till annan webbplats för att få uppdateringar och en påminnelse när det är dags.

Programpunkter och talare kommer att uppdateras fortlöpande på Europaforums hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


I år arrangeras Europaforum Hässleholm för artonde gången, denna gång i ett helt digitalt format. Evenemanget går av stapeln den 27
november och kan följas på din dator, surfplatta eller telefon. Årets Europaforum kommer att sändas både från Hässleholm Kulturhus och Europahuset i Stockholm.


09:30-10:00 Välkomna till Europaforum Hässleholm

Douglas Roth (M), Kommunfullmäktiges ordförande, Hässleholms kommun


10:00 – 11:00 EU och covid-19

Coronapandemins utbrott ledde under våren till akuta och omfattande nedstängningar av samhällen runt om i världen, och nu under hösten ser vi både i Sverige och på många håll i Europa åter skärpa restriktioner. Hur arbetar EU för att mildra effekterna på ekonomin och sysselsättningen? Vilken påverkan har krisen fått för Öresundsregionen? Och vilka långsiktiga effekter kan vi vänta oss för det framtida EU-samarbetet?

Paneldeltagare:

Johan Wessman, VD, Öresundsinstitutet

Jörgen Hettne, Föreståndare, Centrum för Europaforskning Lunds universitet
Heléne Fritzon (S), Europaparlamentariker

Moderator:
Heidi Avellan,
Politisk chefredaktör Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad


11:15-12:15 Amerikanska valet - ett europeiskt eftersnack

USA har valt en ny president och Joe Biden tillträder ämbetet i januari 2021. Vilken betydelse har det för EU vem som sitter i Vita huset och hur ser de transatlantiska relationerna ut just nu? Panelsamtalet kommer ge ett historiskt perspektiv på relationen mellan EU och USA, hur denna förändrats under Trumps tid vid makten och vad vi kan vänta oss under de kommande fyra åren.

Paneldeltagare:

Elizabeth Walentin, expert amerikansk politik, VD Crimson Clarke

Ginna Lindberg, Utrikeschef, Ekot, Sveriges Radios USA-kommentator 2020

Maria Strömvik, Biträdande föreståndare, Centrum för Europaforskning Lunds universitet
Heléne Fritzon (S), Europaparlamentariker

Moderator:
Heidi Avellan,
Politisk chefredaktör Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad


13:00 – 14:00 Klimatneutralitet 2050 – hur når vi dit?

EU har beslutat att bli världens första klimatneutrala kontinent senast år 2050, med ambitiösa delmål till 2030. Samtidigt befinner vi oss mitt i en pandemi och en ekonomisk kris. Hur kan vi nå klimatneutralitet och vilka utmaningar finns på vägen? Kan återhämtningen av ekonomin efter Corona faktiskt gynna klimatet? Och hur kan vi säkerställa att den gröna omställningen blir socialt rättvis?

Paneldeltagare:

Jessica Polfjärd (M), Europaparlamentariker

Jytte Guteland (S), Europaparlamentariker

Mats Engström, senior rådgivare, Sieps
Christian Danielsson, chef för EU-kommissionen i Sverige

Moderator:
Annika Wäppling Korzinek
, biträdande chef för EU-kommissionens representation i Sverige.


14.15 15.15 EU:s budget + rättsstatsprincipen = sant?

Förhandlingarna om EU:s långtidsbudget för 2021-2027, återhämtningsfonden och rättsstatsprincipen har varit mer invecklade och infekterade än tidigare. Dragkampen har handlat om hur budgeten ska kopplas till respekten för rättsstatsprincipen och hur mycket pengar som ska gå till så kallade 15 flaggskeppsprogrammenlänk till annan webbplats som rör klimat, digital omställning, hälsa, ungdomar, kultur, infrastruktur, forskning och gränsförvaltning. Vi kommer även att diskutera hur pengarna i återhämtningsfonden ska fördelas och hur granskningen av utbetalda medel ska ske? Hinner allt detta komma på plats i tid?

Paneldeltagare:

Jakop Dalunde (MP), Europaparlamentariker
Jessica Stegrud (SD), Europaparlamentariker

Anna Södersten, forskare juridik, Sieps
Jonas Eriksson, utredare nationalekonomi, Sieps
Christian Danielsson, chef för EU-kommissionen i Sverige

Moderator:
Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige

Europeiska Språkdagen

Tid: Torsdag 24 september-måndag 28 september 2020

Plats: Högstadieskolor och gymnasieskolor i nordöstra Skåne

Europeiska språkdagen, som firades för första gången i samband med Språkåret 2001 på initiativ av EU och Europarådet, infaller den 26 september varje år. Syftet är att öka medvetenheten om alla de språk som talas i Europa samt lyfta fram den kulturella och språkliga mångfalden som vi har i Europa.


Skolbesök av internationella studenter
Den 25 och den 28 september firar vi på Europa Direkt den europeiska språkdagen! Syftet är att visa att det är viktigt och roligt med språk. Vi på Europa Direkt vill att så många så möjligt ska kunna delta i firandet och därför erbjuder vi inspirationsföreläsningar av internationella studenter för flera skolor i vårt område.


Språkcafé online
I år firar EU-kommissionen i Sverige den europeiska språkdagen med ett digitalt språkcafé på förmiddagen tisdagen den 29 september. De kommer att webbsända ett två timmar långt program där ett tjugotal språk kommer att få presentera sig, exempelvis genom minispråkkurser i spanska, estniska, tjeckiska, franska, tyska och teckenspråk. Det är ett utmärkt tillfälle att prova på nya språk! Årets upplaga av EU-kommissionens populära språkcafé är ett gyllene tillfälle för skolklasser från högstadiet och gymnasiet i hela Sverige att följa med online. Läs mer på EU-kommissionens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mitt Europa

Tid: Måndag 28 september - söndag 4 oktober 2020

Plats: Digitalt

Driver du ett EU-projekt och vill delta i den digitala Mitt Europa-kampanjen? Då är du varmt välkommen med din amälan! Du deltar genom att bjuda in till ett digitalt evenemang som till exempel ett webbsänt seminarium, workshop eller en digital rundvisning. Det går också att sprida filmer och artiklar om projektets resultat. ⁠
Tagga alla sociala inlägg med #MittEuropa och #EUinmyregion. Kampanjen kommer att lyfta utvalda filmer på Mitt Europas Facebooksida och i myndigheternas egna kanaler. Kom ihåg att filmerna måste vara textade i enlighet med lagen om tillgänglighet.


Tre filmer om EU-projekt för unga i Skåne

Europa Direkt kommer att delta i Mitt Europa genom att producera filmer om EU-projekt i Skåne. Från nordöstra Skåne visas filmen Ungfluencerlänk till annan webbplats som handlar om att skapa en plattform där studenter, näringsliv och politiker möts för att diskutera och hitta lösningar på framtidens samhällsutmaningar. Från södra Skåne visas en film om projektet Unga influencers på landsbygdenlänk till annan webbplats där vi får möta fyra ungdomar som under sommaren hade världens bästa sommarjobb. Jobb är en central fråga för såväl unga som övriga i samhället och Jobb på tvärslänk till annan webbplats är ett projekt som genomförs i Helsingborg och Helsingör med målet att skapa en gemensam arbetsmarknad som sträcker sig över sundet. Europa Direkt-kontoren i Skåne, med stöd av EU-kontor Skåne Nordost, Region Skåne och Kommunförbundet Skåne, deltog i kampanjen.


Europadagen - Vad betyder EU för dig?

Tid: Måndag 4 maj - lördag 9 maj 2020

Plats: Europa Direkts Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Europadagen den 9 maj uppmärksammar hela Europa freden och sammanhållningen i Europa. Under veckan inför Europadagen kommer vi på Europa Direkt att dela med oss av berättelser om vad EU har betytt för några av Skånes invånare.

Arrangörer är Europa Direkt Hässleholm, Europa Direkt Skåne Nordväst, Europa Direkt Sydskåne


Tillsammans genom krisen

Tid: Fredag 8 maj kl. 13.30

Plats: EU-kommissionens facebooksida länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

EU, coronakrisen och framåtblick

EU befinner sig mitt i en pandemi som lamslår ekonomier och sätter stor press på EU-samarbetet och på solidariteten. Hur hanterar EU situationen? Hur påverkar krisen medlemsländerna och vilka långsiktiga effekter kan den få för EU? Hur kan vi tillsammans ta oss igenom krisen?

Talare: Inledning av Hans Dahlgren, EU-minister. Samtal mellan Ylva Johansson, nuvarande EU-kommissionär, Cecilia Malmström, EU-kommissionär 2010-2019 och Margot Wallström, EU-kommissionär 2004-2010, följt av avslutande reflektioner från EU-ministern. Göran von Sydow, Sieps, modererar samtalet.

Utdelning av utmärkelsen Årets europé

Så utmanar coronaviruset den fria rörligheten i EU

Coronakrisen har lett till stängda gränser och begränsad rörlighet för EU:s medborgare. Hur har coronakrisen påverkat handeln, för EU och för Sverige? Hur ska vi få den inre marknaden på fötter igen?

Talare: Evin Incir, Europaparlamentariker (S), Arba Kokalari, Europaparlamentariker (M), Agnès Courades Allebeck, Kommerskollegium, Katarina Areskoug Mascarenhas, EU-kommissionen i Sverige. Samtalet modereras av Karin Flordal, SKR

EU och jobben: Från krisläge till återstart

Under coronakrisen har vi sett en bred uppslutning från arbetsmarknadens parter som med pragmatism och gemensamma krafter hittar lösningar för att stabilisera läget och rädda företag, jobb och framtidstro. Efter att ha satt in krisåtgärder förbereder Europa nu insatser för återstart – vad kan parterna bidra med i det arbetet?

Talare: Therese Guovelin LO, Anders Knape, SKR, Anna Stellinger, Svenskt Näringsliv, Therese Svanström, TCO. Samtalet modereras av Karin Flordal, SKR.

Arrangörer är EU-kommissionens representation i Sverige, Europaparlamentets kontor i Sverige, LO, TCO, Svenskt Näringsliv, Regeringskansliet, Sveriges Kommuner och Regioner, Sieps och Kommerskollegium.

INSTÄLLT: Författarbesök Per J Andersson: Ta tåget

Tid: 16 april 19.00 - 20.00

Plats: Blå salongen, Hässleholms Kulturhus

Ta tåget genom historien, samtiden och in i framtiden. Kom och lyssna på Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond, författare och aktuell med ”Ta tåget”, en ny bok om tågresande runt om i världen. Han berättar om tågens förändrade image genom historien: från bullrande fridstörare till klimatsmart alternativ som ger hopp om framtiden. Han ger också konkreta tips på vackra tågresor såväl i Europa som i resten av världen och visar bilder från spektakulära resor på räls. Och så spår han hur vi åker på semester i framtiden.

Program

19.00-20.00 Per J Andersson i Blå salongen

Biljetter

Evenemanget arrangeras av Kultur Hässleholm och Hässleholms Bibliotek.


Webbinarium - Europeiskt regionalt samarbete (Interreg)

Tid: 27 mars 09.00 - 09.45

Plats: Webbinarium

Europa Direkt Hässleholm och EU-kontor Skåne Nordost bjuder in till tre frukostseminarium med fokus på EU:s sammanhållningspolitik. Seminarierna är kostnadsfria och riktar sig till dig som är intresserad av lära dig mer om hur EU:s sammanhållningspolitik fungerar i praktiken, eller funderar på att söka EU-finansiering för ditt projekt. Under detta seminarium, den 27 mars, får vi lära oss om EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skageratt (ÖKS).

Program

09.00 - 09.05 Europa Direkt hälsar välkomna och presenterar EU:s sammanhållningspolitik

09.05 - 09.30 Lone Hylander och Sofie Håkansson från Interreg ÖKS berättar om programmet och projektmöjligheter

09.30 - 09.45 Tid för frågor via chattfunktionen


Frukostseminarium - Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF)

Tid: 28 februari kl. 08.15 - 09.45

Plats: Business Class, Norra Stationsgatan 8A, Hässleholm

Europa Direkt Hässleholm och EU-kontor Skåne Nordost bjuder in till tre frukostseminarium med fokus på EU:s sammanhållningspolitik. Seminarierna är kostnadsfria och riktar sig till dig som är intresserad av lära dig mer om hur EU:s sammanhållningspolitik fungerar i praktiken, eller funderar på att söka EU-finansiering för ditt projekt. Under detta seminarium, den 28 februari, får vi lyssna på inspirerande projekt inom ERUF.

Program

08.15 - 08.30 Registrering och frukostbuffé

08.30 - 08.35 Europa Direkt presenterar EU:s sammanhållningspolitik

08.35 - 09.00 Tillväxtverket informerar om utlysningar och nyheter inom ERUF

09.00 - 09.45 ESF-projekt inom digitalisering, bredband och kollektivtrafik presenteras av projektledare Frida Lindén Tiberini


Frukostseminarium - Europeiska socialfonden (ESF)

Tid: 31 januari 08.15 - 10.00

Plats: Business Class, Norra Stationsgatan 8A, Hässleholm

Europa Direkt Hässleholm och EU-kontor Skåne Nordost bjuder in till tre frukostseminarium med fokus på EU:s sammanhållningspolitik. Seminarierna är kostnadsfria och riktar sig till dig som är intresserad av lära dig mer om hur EU:s sammanhållningspolitik fungerar i praktiken, eller funderar på att söka EU-finansiering för ditt projekt. Under detta seminarium, den 31 januari, får vi lyssna på inspirerande projekt inom ESF-fonden.

Program

08.15 - 08.45 Frukostbuffé och mingel

08.45 - 09.20 ESF-rådet delar med sig av nyheter inom ESF

09.20 - 10.00 Projektet Bryta Trendenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster presenteras av Cecilia Tyrberg


From the EU to you - a talkshow

Den 5 december bjuder Europa Direkt tillsammans med Europaparlamentet, Utrikespolitiska Föreningen och Lunds Universitet in till en underhållande EU-talkshow i Lund.

Tid: 5 december kl 17.30-19.00
Plats:
Universitetshusets aula, Paradisgatan 2, Lund

Under kvällen kommer vi att diskutera aktuella EU-frågor tillsammans med inbjudna Europaparlamentariker och experter. Talkshowen kommer att fokusera på ämnen som en europeisk grön giv, Brexit, säkerhetsunionen, öppenhet och direktdemokrati, och publiken kommer att ha möjlighet att ställa frågor under kvällens gång.


Medverkande är:

  • Alice Bah Kuhnke (MP), Europaparlamentariker
  • Fredrick Federley (C), Europaparlamentariker
  • Maria Strömvik, Biträdande föreståndare för Centrum för Europaforskning på Lunds Universitet
  • Annika Wäppling Korzinek, EU-kommissionens biträdande representationschef

Värd för kvällen är Björn Kjellström från Europaparlamentets representation i Sverige.


Changemakers Corner- utformat som en talkshow

När: 4 november
Var: Hässleholm

Tid: kl 16.15-17.45
Kontakt: alma.sandberg@hassleholm.se

Vem: Alla som vill se och inspireras av nyfikna, modiga och handlingskraftiga individer och organisationer.


I det här hörnet får du möjlighet att testa, känna, uppleva och bli inspirerad av initiativ som verkligen gör skillnad för dig, din kommun och världen vi lever i.


Kvällens gäster kommer att prata om hur ny välfärdsteknik för individer med en demenssjukdom öppnar upp för möjligheter att låta patienten själv övervaka och styra vården i sitt sjukdomsförlopp. Vi kommer också att höra om hur våra skolor kan jobba med internationella projekt som förändrar attityder och öppnar en hel ny värld fylld med möjligheter för eleverna.


Kvällen avslutas med mingel där deltagarna får möjlighet att träffa våra Change Makers.


Helt enkelt en kväll du får inte missa!

Skrivarstuga EU:s program Erasmus+

När: 21 november kl. 09.00 - 17.00
Observera att ni förväntas delta på hela utbildningen.

Var: Business Class, Norra Stationsgatan 8A, Hässleholm

Kontakt: Annika Bengtsson, annika.bengtsson@hassleholm.se

Sitter du och skriver på en ansökan till EU:s program Erasmus+? Behöver du stöd och tips kring formalia och projektdesign? Europa Direkt Hässleholm och MUCF bjuder in till en skrivarstuga för dig/er som har partner och påbörjat en ansökan inom Erasmus+ programmet KA2 med deadline våren 2020. Under mötet kommer du att få chans att dela med dig och diskutera din ansökan och projektidé med handledare från MUCF.

#Erasmus Days

När: 10-12 oktober

Kontakt: alma.sandberg@hassleholm.se

Den 10-12 oktober är det dags att fira #ErasmusDays.

Dessa dagar arrangeras årligen och ger möjlighet att visa upp historier och upplevelser som skapats genom Erasmus.


Över 10 miljoner europeiska medborgare som har deltagit i programmet genom åren har blivit inbjudna att dela med sig av sina internationella erfarenheter och uppmuntra andra att söka till programmet.

Har du eller någon du känner upplevt Erasmus? Eller arrangerar du projekt inom Erasmus? Dela gärna med dig av dina erfarenheter eller planer i sociala medier genom att använda hashtagen #ErasmusDays.


Cash for your business

När: 24 oktober
Var: Hässleholm, Business Class på Norra Station

Tid: kl 15.00-17.00

Kontakt: alma.sandberg@hassleholm.se


Få värdefulla tips på hur du kan få hjälp med kapital till ditt företag. Business Class Norra station erbjuder, tillsammans med Europa Direkt Hässleholm, ett kostnadsfritt seminarium för företagare som vill växa och utvecklas både lokalt och globalt.

Det kommer att ges presentationer på vad olika samarbetspartners har att erbjuda och därefter finns möjlighet att ställa frågor direkt till de fonder och program som är intressanta för er verksamhet. Ett event du inte har råd att missa.


Time to Move i oktober

Time to move är en kampanj som genomförs av Eurodesk-nätverket runt om i Europa där unga får information och inspiration om möjligheter att resa och delta i europeiska projekt. Över 200 evenemang och aktiviteter är hittills planerade runt om i Europa.

Time to move kampanjsidalänk till annan webbplats


Europeiska Språkdagen

Var: Hässleholm, Osby, Kristianstad, Bromölla, Sölvesborg
Vem: Elever på högstadiet och gymnasiet
Kontakt: Annika Bengtsson, annika.bengtsson@hassleholm.se


Den 26 september firar vi "europeiska språkdagen". Det är ett bra tillfälle att öka medvetenheten om alla de språk som talas i Europa samt lyfta fram den kulturella och språkliga mångfalden som vi har i Europa. Vi på Europa Direkt vill att så många så möjligt kan delta i firandet och därför erbjuder vi inspirationsföreläsning i klassrummet för skolor i vårt område.


Studiebesök i Köpenhamn

När: 3 maj, 09:00 – 16:00
Var: Köpenhamn
Vem: EU-intresserade ungdomar
Kontakt: Alexandra Julin, alexandra.julin@hassleholm.se

Som en del av Europeiska Ungdomsveckan och EU-ambassadörskapsprogrammet anordnar vi en resa till Köpenhamn. Vi besöker EU-institutioner och andra organisationer. Europa Direkt Hässleholm bjuder på tågbiljetterna och lunch! Till resan har de som engagerat sig som EU-valambassadörer inför EU-valet förtur, men alla unga EU-intresserade är varmt välkomna att göra en intresseanmälan!


Europaforum Hässleholm 2019

När: 7-9 maj
Var: Kulturhuset i Hässleholm
Vem: Öppet för allmänheten


Ungas engagemang under Europaforum Hässleholm

När: 9 maj, 08:00 – 14:00
Var: Kulturhuset i Hässleholm
Vem: Förmiddagen riktar sig till ungdomar

Under Europaforum Hässleholm 2019 arrangerar vi en förmiddag om ungas engagemang. Programmet består av två valdebatter med unga kandidater till Europaparlamentet, ett panelsamtal om vikten av ungas engagemang och en filmvisning av LUX-prisvinnaren ”Woman at War”.


Mitt Europa och firande av Europadagen

När: 9 maj, 13:00 – 19:00
Var: Norra Station i Hässleholm
Vem: Öppet för allmänheten

Mitt Europa är en årlig informationskampanj under vilken EU-finansierade projekt öppnar upp sina dörrar för att ge allmänheten en bättre förståelse för hur EU-pengar gör nytta i samhället och i ens närhet. Välkommen på en eftermiddag full av seminarium som avslutas med ett mingel på Norra Stations innergård där vi firar Europadagen med underhållning och EU-tårta.


EU-föreläsning på Hässleholms Tekniska Skola

När: 14 maj
Var: Hässleholm
Kontakt: Karin Berg, karin.berg@hassleholm.se


EU-föreläsning på Haganässkolan

När: 15 maj
Var: Älmhult
Kontakt: Karin Berg, karin.berg@hassleholm.se


Vad gör EU för mig? Informationsmöte på Älmhults internationella skola

När: 15 maj
Var: Älmhult
Kontakt: Alma Sandberg, alma.sandberg@hassleholm.se


Valdebatt och EU-föreläsning

När: 22 maj, 18:00 – 20:00
Var: Norra Station i Hässleholm
Vem: Kvällen riktar sig mot ungdomar, men alla är välkomna!

Kontakt: Alma Sandberg, alma.sandberg@hassleholm.se


Tillsammans med Studiefrämjande i Hässleholm arrangerar vi en debattkväll med en snabb grundutbildning om EU och EU-valet efterföljt av en valdebatt med representanter från lokala ungdomsförbund.


Vi finns på plats under Live Green Festival

När: 24 maj, 17:00 – 23:00
Var: Kristianstad
Vem: Öppet för allmänheten

I samband med Kulturnatten i Kristianstad går Live Green Festival av stapeln! Europa Direkt Hässleholm kommer finnas på plats för att svara på dina frågor inför det stundande EU-valet den 26 maj. Vi tar även med oss en valkompass att göra på plats för den som fortfarande är osäker på sitt val!


EU-information på Urbana Hembygdsgården

När: 16 april, 10:00 – 12:00
Var: Urbana Hembygdsgården, Kristianstad

EU-föreläsning för SFI-elever

När: 17 april
Var: Bromölla kommun
Kontakt: Karin Berg, karin.berg@hassleholm.se


EU-föreläsning på Ekbackeskolan

När: 23 och 25 april
Var: Osby kommun
Kontakt: Karin Berg, karin.berg@hassleholm.se


EU-föreläsning på PRO – Vinslöv

När: 24 april
Var: Vinslöv
Kontakt: Alma Sandberg, alma.sandberg@hassleholm.se


EU-kväll på Mötesplats Ljungdala

När: 26 april, 18:00 – 21:00
Var: Mötesplats Ljungdala i Hässleholm
Vem: Öppet för allmänheten

Kontakt: Karin Berg, karin.berg@hassleholm.se

Välkomna till en EU-kväll på Mötesplats Ljungdala! En månad innan valet till Europaparlamentet bjuder vi på en informationskväll om EU och EU-valet. Under kvällen blir det föreläsning på lättare svenska, mingel och underhållning i form av orientalisk dans och en konsert.


Vi svarar på din fråga inför EU-valet på Kulturpunkten i Bromölla

När: 29 april, 10:00 – 13:00
Var: Knutpunkten, Bromölla
Vem: Öppet för allmänheten

Kontakt: Alma Sandberg, alma.sandberg@hassleholm.se

Har du frågor om EU? Vill du få information inför kommande val? Vi finns på plats på Kulturpunkten för att informera och svara på små som stora frågor om EU-valet.


EU-föreläsning på Furulundskolan

När: 29 april
Var: Sölvesborg-Bromölla
Kontakt: Karin Berg, karin.berg@hassleholm.se


Fördjupningskurs journalister:

EU-NYHETERNA DE FLESTA MISSAR

När: 21 Mars , 13.00-16.00

Var: Malmö Stadsbibliotek


Kick-off Nordöstra Skåne röstar

När: 26 februari, 10.00-12.00
Var: Norra Station 8B, Hässleholm

Kontakt: Karin Berg, karin.berg@hassleholm.se


EU-valambassadör utbildning i Malmö

När: 27 februari, 17.00-20.00

Var: Malmö!

Vem: Unga mellan 16-30 år


EU-valambassadör utbildning i Helsingborg

Var: Helsingborg

Vem: Unga mellan 16-30 år

Du behöver inga förkunskaper och alla är varmt välkomna! Tanken är att bjuda på en kväll med härlig gemenskap och demokratipepp! Vi inleder kvällen klockan 17:00 med pizza!

Sidan uppdaterades 2020-11-11