Nyheter

Europa Direkt publicerar flera gånger i veckan EU-relaterade nyheter av betydelse för regional och lokal nivå.  

Europa Direkt Hässleholms logotyp

Europa Direkt erbjuder en tillgänglig, uppdaterad och informativ källa med lättillgänglig lokalanpassad information om kontorets verksamhet, EUs prioriteringar såsom Europa 2020, EU-medborgarnas rättigheter, EUs politik, lagstiftning, program samt olika finansieringsmöjligheter.


 • Grön teknik: Växter som saneringsmetod

  Denna vecka är det Europa i min region - en kampanj med syftet att synliggöra hur EU-medel används och gör nytta lokalt. Vi har intervjuat Dolores Öhman och Maria Lindblad som arbetar i ett EU-projekt... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Europa Direkts nya praktikant Hilma Karlsson

  I måndags hälsade vi på Europa Direkt Hässleholm och EU-kontoret Skåne Nordost vår nya praktikant välkommen! Hilma ska vara med oss under hela höstterminen, och vi har ställt några frågor för att lära... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Europa Direkts nya medarbetare Alfred Johansson

  I måndags hälsade vi på Europa Direkt Hässleholm vår nya EU-assistent välkommen! Alfred Johansson har gått ett samhällsvetenskapligt program med internationell profil på HTS och är styrelseordförande ... Läs mer »

  Publicerat den:


 • EU:s digitala covidbevis

  EU:s digitala covidbevis är ett dokument - digitalt eller på papper - som visar att du har fått vaccin mot covid-19, att du har testat negativt eller har tillfrisknat från covid-19. I e-tjänsten Covid... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Tack till vårens praktikant Matilda!

  Varje termin erbjuder EU-kontor Skåne Nordost och Europa Direkt Hässleholm praktik för en student. Under våren var Matilda Nilsson Åkö hos oss och nedan berättar hon med om sina erfarenheter och lärdo... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Europaforum 2021 arrangeras den 27-28 oktober!

  Europaforum Hässleholm är tillbaka i år igen och den 27-28 oktober kommer Kulturhuset i Hässleholm att fyllas av samtal och debatter om högaktuella europeiska ämnen. Evenemanget kommer även att direkt... Läs mer »

  Publicerat den:


 • EU påverkar dig. Du borde påverka EU!

  Under European Youth Week i maj samlas ungdomar i hela Europa för att diskutera hur EU kan bli bättre på att involvera unga i viktiga politiska frågor. Delta du med genom att anmäla dig till din lokal... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Delta i firandet av Europadagen

  På söndag den 9 maj firas Europadagen – för den europeiska freden och sammanhållningen. För att uppmärksamma detta bjuder vi in till lokala demokrativerkstäder den 26 och 27 maj. Den 10 maj arrangerar... Läs mer »

  Publicerat den:


 • Europa Direkt Hässleholm beviljas för fem år till

  I torsdags fick Hässleholms kommun ett positivt besked från EU-kommissionen: Europa Direkt Hässleholm beviljas fortsatt stöd för verksamheten under perioden 2021-2025! Läs mer »

  Publicerat den:


 • Morgonseminarium om återhämtningsfonden 22 april

  På torsdag ger EU-kommissionen, Region Skåne och ESF-rådet sina perspektiv på möjligheter för Skånes återhämtning efter pandemin. Välkommen att delta i vårt digitala morgonseminarium! Läs mer »

  Publicerat den:


Sidan uppdaterades