Hässleholms kommun

Arbetsmarknad & Kompetensutveckling

Stobygatan 5
Hässleholm

Telefon: 0451‑26 85 75

Tillväxtavdelningen

Besöksadress:
Stadshuset, Nytorget 1, Hässleholm

Postadress:
Hässleholms kommun
Kommunledningsförvaltningen
Tillväxtavdelningen
281 80 Hässleholm

Telefon: 0451‑26 72 25

Miljöinspektör, Kateryna Krog

Här känner jag mig hemma!

Kateryna Krog, miljöinspektör Hässleholms kommun. Foto Helen Clargården.

Foto Helen Clargården.

Kateryna Krog, miljöinspektör

36 år, bor i Staffanstorp
Arbetat på Hässleholms kommun sedan 2015
Specialtalang  Jag gillar att sprida glädje! Jag försöker alltid göra något extra för mina kollegor, för om man trivs så orkar man göra mer.

Bäst med Hässleholm  Den vackra naturen! Och flexibiliteten, samt att det är så lätt att pendla hit, det är verkligen en knutpunkt!

Om några år så… är jag kvar här. Jag trivs verkligen i Hässleholm! Här har jag möjlighet att påverka, utvecklas och att använda min kunskap för att göra nytta. Det händer väldigt mycket här!

 

Hur hamnade du som miljöinspektör på Hässleholms kommun?

- Jag vikarierade i Lund och sökte ett jobb här i Hässleholm, som jag fick. Hässleholm har ett gott rykte, här finns mycket kunskap och engagemang. Några före detta kollegor i Lund, berättade att miljökontoret i Hässleholm har en bra arbetsgrupp som brinner för sitt arbete, och jag kan intyga att det stämmer! Här finns möjligheter att utvecklas! Nu jobbar jag mest med tillsyn av miljöfarliga verksamheter och enskilda avlopp, dessutom tar jag hand om en föräldraledig kollegas sektorsansvar som är kemikalietillsyn, avfall och cisterner.


Hur blir man en riktigt bra miljöinspektör?

- En bra miljöinspektör är drivande, vill mer, vill växa och skapa en bättre miljö. Man vågar ta ansvar och fatta beslut! Samtidig måste man vara lyhörd, serviceinriktad och ska dessutom kunna kommunicera med alla de människor man träffar. Man måste så klart vara kunnig och ha rätt utbildning. Det kommer hela tiden ny kunskap som man måste ta till sig, lagar ändras, ny forskning måste beaktas osv. Det är viktigt att man håller sig uppdaterad och brinner för det man gör!


Vad uppskattar du hos Hässleholms kommun som arbetsgivare?

- På Miljökontoret är alla trevliga och hjälpsamma, och det finns en stor lojalitet mellan kollegorna. Vi har en öppen diskussion, ett bra samarbete inom arbetsgruppen och med andra förvaltningar. Vi stöttar och uppmuntrar varandra, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll! Jag tycker att det är jättebra med önskad sysselsättningsgrad. Då har man möjlighet att gå ner i tid till exempel om man har småbarn hemma. Jag känner att det verkligen fungerar – det är inte så att man får mindre tid på jobbet också ska man ändå utföra samma arbetsmängd: Arbetsbördan anpassas verkligen, systemet fungerar. Jag tycker dessutom att utvecklingsmöjligheterna är stora, du kan delta i olika projekt, gå kurser och utbildningar. Och det finns förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Här känner jag mig hemma, även om jag bor en timme bort!


Ge ett råd till den som vill bli miljöinspektör på Hässleholms kommun!

- Jag har själv upplevt att det kan vara svårt att få jobb direkt efter utbildningen, för alla söker någon med erfarenhet. Så om du är nyutexaminerad, råder jag dig att söka sommarjobb eller en praktikplats – våga göra det, och visa att du är engagerad och att du vill ta ansvar, det lönar sig. Och våga fråga!

 

Sidan uppdaterades