Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Brandman RiB Hästveda

Vill du rädda liv, egendom och miljö? Då kanske Brandman RiB, Räddningsman i beredskap, skulle kunna vara något för dig. Brandman RiB benämndes tidigare deltidsbrandman. Vi söker dig som bor i Hästveda och som är intresserad av att arbeta som Brandman RiB. 

Det här erbjuder vi dig!

Som brandman RiB har du beredskap i hemmet enligt schema. Beredskapen är fördelad på fyra olika lag där du ingår i ett av dessa. Varje år ska du delta på övningar cirka 50 timmar. Du utrustas med personsökare och vid larm har du fem minuter på dig att komma till brandstationen, byta om och vara på väg till insatsen.

Uppdragen varierar och kan handla om allt från bränder och trafikolyckor till att ge sjukvård i väntan på ambulans. Varje beredskapsgrupp består av två brandmän. Ibland löser ni uppgiften på egen hand, men oftast sker det med förstärkning från andra räddningsenheter.

I tjänsten ingår övning enligt schema och detta sker huvudsakligen på kvällstid. Någon gång per år sker övning på dagtid då man behöver vara ledig från sitt ordinarie arbete.

Vem är du?

Vi söker dig som har god fysik, fullgod syn och hörsel, är simkunnig samt har lägst körkortsbehörighet B. Du ska bo i Hästveda, ha fast anställning hos din ordinarie arbetsgivare, du ska kunna hålla insatstiden om fem minuter samt kunna ha beredskap under kvällar, nätter och helger enligt ett fyraveckorsschema. Beredskapen hålls vardag måndag-fredag kl. 18-06 och lördag-söndag/helgdag kl. 06-06, det vill säga ingen beredskap vardag måndag-fredag kl. 06-18.

Den 31 maj 2021 sker intervju och tester av din fysiska förmåga, om du uppfyller kvalifikationerna. Efter godkänd testdag sker även läkarundersökning med arbets-EKG.

Om du blir kallad till testdagen ska du ta med följande:

  • Simintyg, ifyllt och undertecknat av badmästare/badpersonal, att du klarat Guldbojen enligt Svenska livräddningssällskapets krav. Intyget får vara max ett år gammalt. Kontakta valfri badanläggning och avtala tid för att utföra simtestet. (Lämnas senare om det inte går att utföra på grund av coronarestriktioner)
  • Utdrag ur Polisens belastningsregister. Detta beställer du på polisens hemsida. Utdraget ska lämnas till räddningstjänsten i oöppnat kuvert.
  • Körkort som styrker din behörighet ska uppvisas.

Tänk även på att prata med din ordinarie arbetsgivare, vid anställning vill vi ha ett skriftligt godkännande att du kan arbeta som brandman RiB eftersom det innebär att du lämnar ditt arbete omedelbart vid larm samt måste kunna vara ledig för utbildning och övning vid behov. Detta gäller även om du normalt bara arbetar vardagar, det vill säga när ingen beredskap sker.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Om du efter tester och intervju den 31 maj blir aktuell för anställning börjar du med att genomgå följande utbildningar:

- tre veckors grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap, Grib. Utbildningen är uppdelad på två veckor på MSB räddningsskola eller distansutbildning samt en vecka på räddningstjänsten. Här kan du läsa mer om Grib-utbildningen.

- en dags sjukvårdsutbildning (under helgtid)

- samt kan det tillkomma någon kväll- alternativt helgutbildning.

Du måste delta i alla utbildningsmoment och vara ledig från ditt ordinarie arbete. Räddningstjänsten ersätter förlorad arbetsinkomst när du måste vara ledig från din huvudarbetsgivare.

Efter godkänd utbildning kan du ingå i beredskapsstyrka. 

Längre fram ska du genomgå ytterligare tre veckors Grib-utbildning på MSB räddningsskola.

I CV beskriver du din utbildnings- och arbetsbakgrund. I det personliga brevet ger du oss en bild om hur du är som person.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Om oss

Räddningstjänsten Hässleholm är uppbyggd på förebyggande och operativ verksamhet där vi tillsammans arbetar för att skapa en trygg och säker kommun, både för invånare och besökare. Räddningstjänsten består av en heltidsstation i Hässleholm och beredskapsavdelningar i Hässleholm, Bjärnum, Hästveda, Tyringe, Sösdala och Vinslöv. Dessutom finns fyra stycken räddningsvärn som är placerade i Röke, Ballingslöv, Vittsjö och Emmaljunga.

Kommunledningsförvaltningen ansvarar för kommunövergripande utvecklingsfrågor och gemensamma funktioner inom ekonomi, personal, kansli, it, fiber, tillväxt och kommunikation, räddningstjänst samt ärendehantering till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Vi undanber oss att bli kontaktade av annonsförsäljare.

$position.descs.department1Footer

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Provanställning
Anställningsform Deltid
Löneform Timlön enligt avtal
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsrad 0%
Ort Hästveda
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/230
Kontakt Magnus Carlsson, RiB-samordnare, 0708-818032
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2021-04-28
Sista ansökningsdag 2021-05-23

Sidan uppdaterades