Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Studie- och yrkesvägledare

HTS söker studie- och yrkesvägledare!

Detta erbjuder vi dig!

Du kommer att arbeta med vägledning för våra elever på olika program. Du arbetar med enskilda vägledningssamtal samt information i större grupper med fokus på framtida studie- och yrkesmöjligheter.
SYV är en viktig funktion i skolans elevhälsa vilket bl.a. innebär täta kontakter med övrig skolpersonal, föräldrar samt externa aktörer.

Du ingår vidare i skolans marknadsföringsgrupp.

Vi förväntar oss att du har goda IT-kunskaper. Du kommer att använda dig av Schoolsoft som verktyg för extern kommunikation samt för kommunikation med elever. I det dagliga använder vi oss av Office 365 internt inom barn-och utbildningsförvaltningen. 

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Erfarenhet av arbete inom gymnasieskolan ses som meriterande. Det är också ett plus om du har en bred arbetslivserfarenhet sedan tidigare. Som person är du kreativ samt har förmågan att entusiasmera elever.

Du tycker om att arbeta i flerkulturella miljöer och blir inspirerad av nya kunskaper och erfarenheter.

Då du kommer att ha ett antal kollegor inom elevhälsa och administration ser vi det som en självklarhet att du ser dina kollegor som en styrka och att ni samarbetar i delar som ni tillsammans prioriterar. 
Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.


Övrigt 

Tjänsten är ett läsårsvikariat på 100% med start 21.08.10 eller enligt överenskommelse.

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.  

Intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut så skicka in din ansökan redan idag.  

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Hässleholms Tekniska Skola är en attraktiv skola som grundades redan 1912. Med stolta traditioner som grund tar skolan sats mot framtiden med en verksamhet som präglas av ledorden kunskap, kreativitet och trygghet. Vi är kommunens största gymnasieskola vars lärare och övrig personal arbetar tillsammans för att utbilda ca 900 elever på skolans sju nationella program och två introduktionsprogram samt fjärde året på teknikprogrammet. HTS har ett nära och utvecklat samarbete med arbetsliv, högskolor och universitet i regionen. Skolan ligger i centrala Hässleholm med bara fem minuters promenad till både tåg- och bussförbindelser.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/153
Kontakt Jan Zettergren, rektor, 0451-26 72 62
Marie Lennartsson, studie- och yrkesvägledare, 0732-49 02 19
Marcus Jonasson, studie- och yrkesvägledare, 0708-11 63 66
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2021-03-29
Sista ansökningsdag 2021-04-25

Sidan uppdaterades