Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Skolöverläkare/skolläkare

Barn- och utbildningsförvaltningen söker skolöverläkare/skolläkare. Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn- och ungdomsmedicin, barn- och ungdomspsykiatri, allmänmedicin eller skolhälsovård och intresserad av att arbeta med barn och unga.

Arbetet ska bedrivas med fokus på hälsofrämjande och förebyggande åtgärder på såväl organisationsnivå som grupp- och individnivå med ett tydligt folkhälsoperspektiv. Målsättningen är att stödja elevens utveckling mot utbildningens mål.

Vad erbjuder vi?

Din placering är på Havremagasinet tillsammans med övriga funktioner inom den centrala elevhälsan. Du förväntas samarbeta med andra elevhälsofunktioner, rektorer och den lokala elevhälsan. Skolläkarmottagning sker ute på alla kommunens grundskolor och gymnasieskolor. 

Arbetet förutsätter ett nära samarbete med verksamhetschefen för elevhälsan och vara delaktig i att utveckla den medicinska elevhälsan i enlighet med befintliga styrdokument. 

Du kommer även att ha en konsultativ roll gentemot skolhuvudman och förvaltningsledning samt vara en länk regionens verksamhet. 

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Du är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn- och ungdomsmedicin, barn- och ungdomspsykiatri, allmänmedicin eller skolhälsovård. 

Erfarenhet inom elevhälsans medicinska insats samt erfarenhet av arbete med barn och unga är meriterande.

För jobbet behöver du B- körkort samt tillgång till bil. 

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Centrala barn- och elevstödsenheten (CEBE) är en del av barn- och elevhälsoarbetet på alla kommunala förskolor och skolor i Hässleholms kommun. Vårt uppdrag är att gemensamt med förskola och skola främja och stödja barns och elevers utveckling mot utbildningens mål samt att förebygga ohälsa och hinder för lärande.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad Enligt överenskommelse
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/137
Kontakt Annika Persson, verksamhetschef, 0451-26 85 41
Niklas Persson, biträdande förvaltningschef, 0451-26 76 75
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2021-03-19
Sista ansökningsdag 2021-04-22

Sidan uppdaterades