Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Socialsekreterare till Mottagningsenheten, vikariat 6 månader

Vi söker nu en socialsekreterare till vår Mottagningsenhet! Är du den serviceinriktade, flexibla och självgående medarbetaren vi söker? Vill du ha ett viktigt jobb på en arbetsplats som sätter medborgarens villkor i centrum? För oss är förutsättningarna i arbetet en viktig del i en god och hållbar arbetsmiljö. Vi tror på ett tryggt ledarskap som arbetar nära och stöttar våra medarbetare i deras betydelsefulla arbete. Välkommen med din ansökan! 

Det här erbjuder vi

Socialförvaltningen i Hässleholms kommun har en gemensam mottagningsenhet för barn, unga och vuxna som i ett initierande skede tar emot orosanmälningar och ansökningar. Du kommer att arbeta med kontinuerliga skyddsbedömningar och förhandsbedömningar i de ärenden som kommer in. Som socialsekreterare i Mottagningsenheten möter du alla åldersgrupper och din huvudsakliga uppgift blir att bedöma om en utredning ska inledas eller inte. Från Mottagningsenheten lämnas sedan ärendena vidare till våra olika enheter, antingen för fortsatt utredning eller för en insats i någon form. Vi som arbetar i Mottagningsenheten är ofta den första kontakten in till Socialförvaltningen för våra medborgare. Vi månar om att denna kontakt ska bli så positiv som möjligt för den sökande, oavsett anledning till en kontakt med oss. Tempot är ofta högt och arbetsuppgifterna varierande, den ena dagen är inte den andra lik. Mottagningsenheten består av fyra socialsekreterare, två receptionister och en enhetschef. För oss är trivsel och god arbetsmiljö viktigt. Vi ser det som en självklarhet att stötta varandra kollegialt och du kommer även få stöd från din enhetschef.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som t ex friskvårdsbidrag, möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar och möjlighet att löneväxla till pensionsförsäkring. Du får flextid så du kan ta sovmorgon eller gå hem tidigare för att möjliggöra livspusslet samt arbeta hemifrån så länge det fungerar för verksamheten. Vårt kontor ligger en kort promenad från tågstationen. Du pendlar med lätthet hit från hela regionen. I vår genuina stadskärna finns ett flertal lunchrestauranger och affärer.

Vem är du

Vi söker dig som har socionomexamen och har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Det är önskvärt att du har arbetat med målgruppen barn och unga och/eller vuxna tidigare genom utredningsarbete enligt SoL, LVU och LVM och har god erfarenhet av dokumentation. Har du erfarenhet av mottagningsverksamhet inom socialtjänst ses detta som meriterande, likaså om du har erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift i svenska språket och har du språkkunskaper utöver svenska är det meriterande. Du har god datorvana och lätt för att lära dig nya system.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper vilket innebär att du är en person som är trygg i dig själv och i din professionella kompetens. Förmågan att samarbeta och skapa tillit och förtroende är viktig då du möter människor i en utsatt situation. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du tycker om att växla mellan olika arbetsuppgifter och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du tar ansvar och visar engagemang för ditt uppdrag genom att planera, strukturera och prioritera din tid väl och fråga om hjälp när du behöver stöd och utveckling. 

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Vi på Socialförvaltningen jobbar för att främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlika levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Här på socialförvaltningen tror vi på medarbetare som under frihet tar ansvar och levererar den kvalitet som våra medborgare förtjänar och förväntar sig. Vi är stolta över våra medarbetare, och vi blir glada om du vill utvecklas tillsammans med oss.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/76
Kontakt Nadine Giuffrida-Jansson, 0451-26 60 33
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2021-02-19
Sista ansökningsdag 2021-03-07

Sidan uppdaterades