Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Socialrådgivare till projekt "Hela Familjen"

Det här erbjuder vi dig!

Projektet Hela familjen vänder sig till familjer som haft försörjningsstöd i minst 10 månader och dessutom är aktuella på andra förvaltningar inom kommunen eller andra myndigheter såsom Region Skåne eller arbetsförmedlingen. Hela Familjen är finansierat av Samordningsförbundet Skåne Nordost till och med 21-11-30. Projektet är i en avslutning och implementeringsfas, men vi avser lämna in en förlängningsansökan varför projekt och anställning kan komma att förlängas.

Din roll i familjen är att stödja, vägleda och konkret hjälpa till med det som behövs i familjen. Vi arbetar utifrån principerna allians, helhetssyn, tilltro, autenticitet, autonomi, uthållighet, kreativitet, kollegialt stöd och vi är ansvarsbärare för samverkan. 

Vem är du?

Vi söker dig som är socionom eller socialpedagog, eller som har annan likvärdig eller relevant utbildning. Du behöver ha erfarenhet av socialt arbete och att möta och hantera människor som befinner sig i utsatta situationer. Du är duktig på svenska och engelska både i tal och skrift samt har god datorvana.

Det är meriterande om du har utbildning i eller dokumenterad kunskap om utvecklingspsykologi, genusvetenskap, rehabilitering, hedersproblematik och / eller psykosocialt arbete.

Din arbetsplats kommer att vara på försörjningsstödsenheten som är en del av arbetsmarknadsförvaltningen. Vi har våra lokaler ett stenkast från järnvägsstation och busshållplats.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

För jobbet behöver du B-körkort.

Vi tillämpar löpande urval och kommer att börja kalla till intervju innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Vi kommer att ha första intervjuer via Teams den 29 och 31 mars.

Då du kommer att arbeta i familjer som inkluderar barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister finns på polisens hemsida.

Om oss

Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadspolitiska insatser och kommunens vuxenutbildning. Vi arbetar strategiskt med insatser som möter medborgarens och arbetsmarknadens behov. I förvaltningen finns Integrationsenheten, Försörjningsstödsenheten, Arbetsmarknadsenheten, Komvux, Sfi och Yrkeshögskolan Syd.

Försörjningsstödsenheten utreder, bedömer och fattar beslut om rätten till ekonomiskt bistånd utifrån lagstiftning och praxis. Tillsammans med den sökande och ibland externa samarbetspartners, kartläggs den ekonomiska situationen. Därefter görs en individuell planering för att stärka den enskildes resurser och väg mot självförsörjning.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/60
Kontakt Katarina Widriksson, 0451-26 88 86
Jenny Alskepp, 0451-26 88 97
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2021-02-23
Sista ansökningsdag 2021-03-27

Sidan uppdaterades