Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Speciallärare, inriktning utvecklingsstörning

Det här erbjuder vi dig!

Du kommer att undervisa i grundsärskolans ämnesområde med delat mentorskap. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av pedagogiskt arbete i särskolan. Du kommer att undervisa elever i år 1 -3. Du ansvarar för planering, genomförande, bedömning och dokumentation. Du kommer att tillhöra ett arbetslag och ha ett nära samarbete med övriga lärare och elevassistenter.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Vem är du?

Du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i särskolans ämnesområde. Det innebär att du har en speciallärarutbildning med inriktning utvecklingsstörning. Om du ännu inte fått din legitimation kan tjänsten skrivas som en visstidsanställning tills legitimation kan uppvisas.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete på särskola. Du har erfarenhet av att arbeta med elever med särskilda behov, utvecklingsstörning och autism. Du ska vara väl insatt i särskolans styrdokument.

Som person är du strukturerad och har erfarenhet av tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande, TAKK samt IT-kunskaper då eleverna använder datorer och IPAD i undervisningen.

Du är engagerad, flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa relationer med elever, föräldrar och personal. Du har vana av att arbeta både självständigt och i team. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Körkort är meriterande då det kan förekomma förflyttning med bil vid vissa av elevernas aktiviteter.

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut därför ber vi dig skicka in din ansökan redan idag!

Om oss

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Träningsskolan är en del av grundsärskolan och till för elever som inte kan tillgodogöra sig hela eller delar av grundsärskolans ämnen. Träningsskolans elever undervisas inom T4-Grundsärskola.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/38
Kontakt Monica Sjörén, rektor, 0451 - 26 76 70
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2021-01-25
Sista ansökningsdag 2021-03-14

Sidan uppdaterades