Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Placeringssamordnare

Har du ett stort engagemang i placerade barn och unga? Vill du vara med och driva framtidens socialtjänst för barn och unga i Hässleholm? Vi satsar på hög kvalitet i verksamheten och vill lägga ett ännu större fokus på barn och unga i behov av placering. Därför inrättar vi nu tjänsten som placeringssamordnare.

Det här erbjuder vi dig!

Som placeringssamordnare arbetar du operativt nära verksamheten för att skyndsamt ta fram placeringsalternativ vid behov av HVB eller konsulentstödda familjehem. Du har en avgörande roll i matchningen av barn/ungas behov av HVB eller konsulentstött familjehem och är den första förhandlingskontakten gentemot vårdaktörer. Du arbetar bland annat efter de existerande ramavtal som tecknats med olika vårdgivare.

Du bistår arbetsledningen inom utredning barn och unga och familjehem för att kvalitetssäkra de placeringar som avtalats mellan kommun och aktör. Uppföljningen av placerade barn och unga är ett prioriterat område inom socialtjänsten men kräver ett större fokus för att veta att de verkligen får rätt stöd och behandling.

Socialförvaltningen i Hässleholm har även förmånen att ha ett eget HVB- och stödboende, Familjebasen. Vår ambition är att så långt det är möjligt ge barn, unga och deras familjer stöd och behandling i Hässleholm. Familjebasen arbetar på uppdrag från vårdansvarig socialsekreterare och har ett nära samarbete för att familjerna ska få bästa förutsättningar. Som placeringssamordnare kommer du att ha en nyckelroll i samordningen av interna och externa placeringar. Visst utrymme finns att utforma tjänsten utifrån din kompetens och erfarenhet.

Hässleholms kommun vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. En viktig del är att erbjuda bra förmåner till våra medarbetare som till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet till byte av semesterdagstillägg mot lediga dagar. Du får flextid så att du kan ta sovmorgon eller gå hem tidigare för att möjliggöra livspusslet samt arbeta hemifrån, när det fungerar för verksamheten. Din arbetsplats kommer att vara några minuters promenad från Hässleholms centralstation.

Vem är du?

För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du har:

  • Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms som lämplig
  • Flera års erfarenhet av arbete som vårdansvarig
  • Arbetat med uppföljning av HVB-hem och konsulentstödda familjehem för barn/unga

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att när du kommit in i rollen självständigt tar ansvar för ditt uppdrag och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att verksamheten ska leva upp till dessa samtidigt som du har fokus på kostnader och att vi får den effekt vi önskar se av de placeringar som görs av barn och unga i kommunen. Då du träffar många olika aktörer, både internt och externt är det viktigt att du har en god förmåga att samarbeta men även lätt för att kommunicera på ett tydligt sätt. Vidare behöver du vara flexibel för att snabbt kunna ställa om och sätta dig in i nya uppdrag. Uppdraget kräver även förmåga till ett långsiktigt och strategiskt perspektiv för att ha koll på helheten och kunna "hålla riktningen" och inte fastna i detaljer.

För jobbet behöver du B-körkort.

Som en viktig del i en ständigt utvecklande verksamhet välkomnar vi alla sökande då vi vill spegla Hässleholms kommuns alla invånare.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning. Blankett för att söka utdrag ur belastningsregister hittar du på polisens hemsida.

Intervjuer är inplanerade till v 11.

Om oss

Vi på Socialförvaltningen jobbar för att främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlika levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Här på socialförvaltningen tror vi på medarbetare som under frihet tar ansvar och levererar den kvalitet som våra medborgare förtjänar och förväntar sig. Vi är stolta över våra medarbetare, och vi blir glada om du vill utvecklas tillsammans med oss.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/30
Kontakt Petter Hector, 0451-26 62 74
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel., 0451-26 70 00
Publicerat 2021-02-15
Sista ansökningsdag 2021-03-07

Sidan uppdaterades