Hässleholms kommun

Besöksadress

Arbetsmarknadsenheten

Kasernvägen 2, Hässleholm

 

Postadress

Arbetsmarknadsenheten

Hässleholms kommun

281 80 Hässleholm

Telefon

0451- 26 70 52Ledigt jobb

Lärare i fritidshem till Bjärnums skola


Vad erbjuder vi dig?

Du blir en av 8 planerings- och avdelningsansvariga på fritidshemmet i Bjärnum. Dagtid är det med särskilt ansvar på rasten och en del av värdegrundsfrågorna som hör till det. Vi har en lång erfarenhet av rastaktiviteter på skolan och vill jobba ännu mer med att vara proaktiva i vad rasten kan innehålla, för samtliga elever. Som planeringsansvarig för en avdelning på fritidshemmet ansvarar du, tillsammans med en eller två kolleger, för barnens trygghet och utveckling på er avdelning, samt har ett nära samarbete med övrig personal, både på fritidshemmet och i skolan, för att kontinuerligt utöka barnens sociala repertoar. Vi arbetar mycket med gemensam fortbildning och kollegialt lärarande på skolan och har nu haft fokus på tillgänglig lärmiljö för alla, samt kap 4 i LGR11.

I ditt arbete kommer du att använda Schoolsoft som verktyg för dokumentation och för elev- samt föräldrakontakter.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog eller lärare i fritidshem och har legitimation med behörighet att undervisa i fritidshem.

Vi ser gärna att du har tankar och erfarenhet av att utveckla arbetet kring trygghet på raster. Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten.

Vi förväntar oss att du har goda IT-kunskaper samt god samarbetsförmåga gentemot elever, föräldrar och medarbetare. Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.

Övrigt

Tjänsterna är en tillsvidareanställning och ett vikariat under våren 2021.

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.

Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut därför ber vi dig skicka in din ansökan redan idag!

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, särskola och kulturskola. Vi arbetar gemensamt för en lärmiljö där barn, elever och personal lyckas. Vår gemensamma vision är: Alla ska få bli sitt bästa.

Bjärnums skola är en F-9 skola, som tillsammans med Mala skola utgör ett rektorsområde. Bjärnums fritidshem har 4 avdelningar, indelade efter barnens ålder. De åtta planeringsansvariga på fritids utgör ett av områdets sju arbetslag. Skolan är belägen ca 15 minuters bilresa norr om Hässleholm. Det finns också goda tåg- och bussförbindelser till Bjärnum där skolan ligger på gångavstånd från stationen. 

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

Detaljer om anställningen
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningsform Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsrad 100 %
Ort Bjärnum
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/677
Kontakt Susanne Sandqvist, 0451-26 78 01
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-11-19
Sista ansökningsdag 2020-12-13

Sidan uppdaterades 2020-01-31